Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

1955 Chevrolet Historia

Det tog Chevrolet ett decennium efter andra världskriget till NYUTRUSTA sina fabriker och etablera ett modernt utseende bil som övergav prewar styling. Men Chevrolet visade att tålamod är en dygd genom att leverera en helt ny bil som drivs med en liten-kvarter V-8 motor. Den V-8 enbart revolutionerat fordonsindustrin makt och antänds 1960 krigen muskel bil. Den nya Chevrolet tog totalt 1955 försäljningen till nästan 2 miljoner enheter. Modeller

Trots att 1955 Chevrolet inte uppvisade de skarpa vinklar och skulpterade styling av designer Virgil Exner s Chryslers produkter, valde General Motors chefsdesigner Harley Earl en mer återhållsam linje. Han erkände att köparna var konservativa av naturen och den nya Chevy var det perfekta svaret på den mer stiliserade Chrysler. Chevrolet kom i low-end One-Fifty sedaner och kombibilar. De två-tio modeller var mid-range modeller som presenterade den Delray Club Coupe, Handyman Kombi, Sedan, Sport Coupe och BORGAREN Station Wagon. De top-of-the-line modeller var Bel Air kupéer, hardtops och sedaner. Den Nomad herrgårdsvagn var en mid-1955 Bel Air serien posten. Automaker lastbilar fick också en makeover och V-8 motor alternativ.
Nomad och Bel Air

Kanske ingen annan kombi 1955 rönt mer intresse än Nomad gjorde. Det kom som en ovanlig två-dörrars hardtop med en räfflad tak, vertikala stänger krom på bakluckan, omslutande bakrutan, skev "B" pelaren och kromade spjut på framskärmarna. Många modeller kom i två toner färg system. Bel Air hardtop coupe, utan pelare, var en uppvisning i stilren design. Ett ägg-lådan mönstrade gallret ersatt den tunga galler på 1954 modellerna. Bel Air presenterade också två bälte linjer med den främre krom spjut sträcker sig från framsidan av fendrar till halva tiden av dörrarna och det andra spjutet börjar lägre vid mittpunkten av dörren och fortsätter till taillamps.

Motorer

Efterkrigstiden Chevrolets var utrustade med prewar 235,5 kubik-tums in-line sexcylindrig "Blue Flame" motor. The Blue Flame hade en blygsam 123 hästkrafter. Det gjorde jobbet på personbilar, men alltid tvingats Chevy lastbilar kämpa lite under belastning. Med debuten av 1955 modellerna, kom 265 kubik-tums V-8. Det kom antingen svingar alternativ av 162 hästkrafter eller 180 hästkrafter. En tre-växlad manuell växellåda matchade de raka sexcylindriga motorer medan de två hastigheter Powerglide automatisk kompletterade V-8. De nya motorerna bidragit till att öka den totala Chevrolet försäljningen till 1,7 miljoner för 1955 års modell. Addera Nya funktioner

man bortser makt och styling, erbjöd Chevrolet helt enkelt bättre-engineered fordon över 1954 modeller. 1955 versionerna använde ett 12-volts elsystem och presenterade ett nytt bromssystem med all-wheel 11-tums trumbromsar, en "Glide Ride" upphängningssystem för att ge en mjukare matris, en omslutande vindrutan och en lägre profil med tre inches för bättre stabilitet. Den Corvette, som var utrustad med den pinsamma Blue Flame Six, fick också 265 V-8 som slutligen tillät Chevy för att matcha Corvette fantastiskt styling med makt. Bilarna fick också V-8, en omslutande vindrutan och bakrutan besläktad med Nomad. Den hade också en ny kaross som inkluderade huvor strålkastare, interiör fotsteg och ägget lådan galler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91524.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.