Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur avkoda Trim Tag på en 1959 Chevrolet Impala

Avkodning en trim tag på en 1959 Chevrolet Impala är en lätt uppgift. Dechiffrera koden ger en mängd information om Impala ursprungliga karossens färg, interiör färger, modell och där Chevrolet tillverkade fordonet. Body-taggen, som innehåller trim uppgifter, skiljer sig från fordonets identifieringsnummer (VIN) hittades i förarsidan dörrposten. Chevy nitade 1959 Impala trim tagg till brandväggen nära vindrutan. Chevy identifierar trim taggen på toppen med "Chevrolet Div. General Motors Corporation," som är moderbolag för Chevrolet, och "Body från Fisher" längst ner. Saker du behöver Review, Digital kamera
stålborste
tvålvatten
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta efter metalldekor tag på brandväggen under vindrutan. Det ligger på höger sida precis till höger och nedanför huven luftventilen. Registrera data. Det är bäst att använda en digital kamera. Avkoda siffrorna genom att konsultera de många online Chevrolet VIN och trim tagg-avkodning webbplatser, skriva till General Motors eller hört en expert auto restaurering som har tillgång till listorna.
2

Läs uppifrån vänster för Ordet "stil." De två första siffrorna är årsmodell. Det borde stå "59." Efter bindestrecket är fyra siffror som betecknar bilens division serien och kropp stil. Den första siffran är "1" för Chevrolet division. De återstående siffrorna identifiera kroppen stil, t.ex. en två-eller fyradörrars sedan.
3

Notera ordet "Trim" under "Style". Till höger om "Trim" är en tresiffrig kod. Till exempel identifierar en "803" Impala interiör som har ett grått tyg och vinyl kombination. Numret "853" betecknar en trasa och vinyl inredning i turkos.
4

not "ACC" under "Trim" beteckning. "ACC" står för tillbehör. Notera siffrorna efter "ACC." Till exempel "EZ1" betecknar att fordonet har tonat glas. "IP" betecknar ett vadderat instrumentbrädan medan "L" betyder Impala har en fyrväxlad växellåda.
5

Titta direkt till höger om stilen koderna och se "Body" stämplat på etiketten. Till höger är en tresiffrig kod. Denna kod identifierar monteringsfabriken och ett enhetsnummer. Enheten numret är ett GM intern identifierare och har ingen betydelse för bilägaren.
6

Läs "Paint" under "Body" identifierare. Det är en tre-siffrig kod. Till exempel identifierar "914" färgen kroppen färg som Crown Sapphire. En "953" anger färgen som en tvåtons-Highland Grön och Snowcrest Vit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91493.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.