Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

1966 GTO Restoration Guide

Återställa en 1966 Pontiac GTO är en svår uppgift som kräver omfattande kunskap om bilen. GTO utgöra ett särskilt problem eftersom de är prestanda bilar oerhört populära bland entusiaster är villiga att upp till $ 25.000 för en ren version. Entusiaster modifieras ofta GTOS eller cannibalized delar från andra för reparation. Detta gör återställande till fabriksinställningarna specifikationer ett dyrt och svårt projekt. Restaurering Nivåer

Restaurering av en GTO betyder bara en sak: att återställa bilen till villkoret på dagen den lämnade linjen fabriken montering. Varje mutter, bult och udda widget bör härröra från fabriken. Budgetrestriktioner, men ofta gör fullständigt återupprättande opraktiskt. Om du kan leva med utan de små detaljerna i en full frame-off restaurering, överväga att fokusera på vad som är viktigt för dig. Detta kan vara 389-kubik-tums V-8 motor återställas till fabrikens specifikationer eller kroppen tillbaka till sin ursprungliga färg med fabriksinställningar märken, krom och korrekt fabriken hjul. Addera Research

Den svåraste och viktigaste aspekten av auto restaurering är forskning. Inköp 1966 Pontiac GTO /Tempest /LeMans butik och reservdelar manualer. Dessa handböcker ger systematiska instruktioner för demontering och montering av delar och lista varje del. Köp en instruktionsbok som sitter i handskfacket. Den har en mängd information om driften av bilen. Köp eller ladda exteriör, interiör och motorutrymme bilder av originaldokument 1966 GTO. Köp eller ladda interiör och kropp färgkartor att matcha färg och tyg. Allvarliga konservatorer kommer att närvara bil visar och fotografera fabriksoriginaluppsättning GTO och ägare peppar med frågor om sina restaureringar.
Din bil

Forskning din GTO genom att skriva ned chassinumret och matcha den mot nätet Pontiac VIN sjökort. VIN berättar vad motor och transmission hör hemma i bilen. Den identifierar bilen som en coupe, fyra-dörrars sedan eller cabriolet. 1966 GTO presenterade en 389-kubik-tums V-8. Om din bil har en 421-kubik-tums V-8, är det troligt från en Pontiac Catalina. Du kan behålla 421, men din GTO är inte en restaurering bit. Dumpa 421 och hitta en 389 med trippel två-fat förgasare som passar din GTO. En ny 389 är inte original till bilen, men nära.
Arbetsmiljöverket

Städning och förberedelse är avgörande för en lyckad restaurering. Investera i rätt utrustning. En 100-delars verktyget i en rullande verktygslåda är minimikravet. Köp en motor hissa, hydraulisk domkraft och fyra golvstativ. Ha ett sätt att göra sig av olja och rengöring flytande avfall. Håll din arbetsplats obefläckade vid alla tidpunkter. Kontrollera att du har en kompis kan hjälpa till med de tunga lyft. Om du utför en ram-off restaurering, köpa en lyftanordning som gör att du kan lyfta kroppen från ramen. Märk varje del efter avlägsnande och bag det.
Djävulen finns i detaljerna

En återställd bil är inte en perfekt bil. Som en fabrik bil, kan det har sprutdimma under hjulhusen. Anser att dessa brister som intressanta inslag. Varje märke och modell bilturer på en viss höjd, så lämna fjädrarna ensam om skadade. Din 1966 GTO: s motor har ljust metallic blå färg, inte 1965 GTO solid ljusblå. Fellow GTO ägare kommer att upptäcka sådana misstag. Om din GTO lämnade fabriken i oktober 1965 se till att din reservdelskatalog inte publicerades vid en senare tidpunkt, eftersom det kommer att lista delar inte specifika för din modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91491.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.