Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur gör jag avkoda en 1966 Impala Protect-O-Plate?

Den fullstora Chevrolets var helt nyinredd 1965. De 1966 fullstora modeller - som innefattade Impala - fick endast mindre förändringar, bland annat en ny grill och rektangulära bakljus istället för de runda som användes förra året. General Motors fordon kom från fabriken med en Protect-O-Plate, som är ett kreditkort storlek metall tagg som innehåller serienumret och annan relevant information om fordonet. Protect-O-Plate kom med fabriken böcker som finns i handskfacket. Många entusiaster avkoda Protect-O-Plate för deras Impala att bevisa att utrustningen på sitt fordon är giltig och fabriksmonterad. Instruktioner
1

Vet att den första bokstaven i raden en av Protect-O-Plate indikerar Interiör koden, är nästa bokstav utsidan kulörkod och den tredje bokstaven taket färgkod (om utrustad). Observera att nästa uppsättning siffror på rad ett är bilens serienummer och den sista bokstaven anger växten att förgasaren tillverkades i.
2

Observera att den första uppsättningen av tecken på rad två Protect-O-Plate indikerar motorinformation, med den första bokstaven i gruppen anger monteringsfabrik, de kommande fyra siffror som anger datum motormonteringen och de två sista bokstäverna som anger vilken typ av motor monterad.

3

Vet att den andra uppsättningen av tecken på rad två i Protect-O-Plate indikerar bakaxel information med de två första bokstäverna anger vilken typ av axel och axeln förhållandet, de nästkommande fyra axelaggregatets datum och nästa bokstav monteringsfabriken.
4

Observera att den första uppsättningen av tecken på rad tre i Protect-O-Plate visar vilken typ av sändning som ursprungligen installerades på fabriken. Vet att det första tecknet i sändningskoden är monteringsfabrik, de nästa fyra siffrorna är monteringen dagen och den sista bokstaven är arbetspass där överföringen var samlad.
5

Vet att den andra tecken eller grupp av tecken på rad tre kommer att indikera eventuella tillval som är installerade på 1966 Impala. Observera att antalet 1 i denna position indikerar bilen installerades med servostyrning och antalet 3 skulle indikera bilen installerades med luftkonditionering på fabriken.
6

Vet att ledningarna fyra, fem och sex av Protect-O-Plate är den ursprungliga ägarens namn och adress.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91486.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.