Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man avkoda en 1963 Ford Data Plate

Ford är ett amerikanskt företag som av 1963 hade tillverkat bilar i 60 år. Den 1963 Ford linje ingår fullstora Galaxie, den medelstora Fairlane och kompakt Falcon. Den Thunderbird var Fords svar på den ständigt växande personlig lyx nisch. Alla 1963 Fords har ett plattkroppen identifikation monterad på förarsidan dörrkarmen. Typskylten innehåller viktig restaurering uppgifter som den ursprungliga lacken, Interiör färg och tillverkningsdatum. Instruktioner
1

Observera det tresiffriga tecknet bredvid ordet "Body" på vänster sida av typskylten. Notera att tecknen "54A" indikerar en fyra-dörrars sedan kroppen, "62A" en två-dörrars sedan och någon kod som börjar med "71" en kombi. Tecknen "74A" indikerar en fyra-dörrars hardtop, "65A" en två-dörrars hardtop, "76A" en cabriolet, och som börjar med en "63" indikerar Thunderbird hardtop modeller.
2

Notera en eller två siffror tecknet bredvid ordet "färg", vilket indikerar färgen exteriör kroppen. Koden för Raven Black är "A," Rangoon Red är "J" Corinthian Vit "M" och Rose Beige "W." Diamond Blue indikeras av "N2," Oxford Blue av ett "H" och Mint Green av ett "D" Chestnut representeras av en "V2" och Silver Moss med en "P." Addera 3

Vet att inredningen koden stämplat i typskylten bredvid ordet "Trim". Vet att en "3" anger grön klädsel, "12" eller "22" blå klädsel, "38" eller "88" guld trim, och "14" eller "24" beige. Vet att "76" anger svart trim på en Thunderbird, "55" röda och "57 turkos.
4

Notera ordet" Date "på typskylten, och vet att detta tyder monteringen datum av fordonet. Vet att de två första siffrorna anger dagen i månaden. Bokstaven "A" står för januari, "B" för februari och så vidare upp till bokstaven "H" för augusti. Bokstaven "I" är hoppas över. "J" står för September, "K" för oktober och så vidare.
5

Beakta initialerna "DSO" (inhemska specialbeställning), eftersom denna kod anger den region som den sammansatta bilen var avsett. Vissa DSO koder är "72" för San Jose, "33" för Detroit, "41" för Chicago, "71" för Los Angeles och "61" för Dallas.
6

Kontrollera tecknen bredvid ordet "Axel" på märkskylten för att ta reda på koden för fordonsaxeln förhållandet. Ett tal indikerar en vanlig axel, och ett brev visar att en låsning differential installerades på fordonet.

7

Notera tecknen bredvid ordet "Trans" på typskylten för att fastställa vad sändning ursprungligen installerats i fordonet. En tre-växlad manuell växellåda indikeras av en "1" överväxel med "2 , "two speed Ford-o-matic med en" 3, "Cruise-o-matic automatisk en" 4 "och" 5 "indikerar en fyra-växlad manuell installerades.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91482.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.