Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man installerar en Corvette Side Pipe

Corvette side pipes kan dramatiskt förbättra prestanda och ljudet av din bil. Eftermarknaden side pipes finns i många olika utföranden, bland annat svart matt keramik, krom och rostfritt stål, och passar de flesta C2 och C3 modeller av Corvette. Var noga med att forska fördelarna och kostnaderna med olika ytbehandlingar innan du installerar nya side pipes på din Corvette. Du bör också se till att få en korrekt uppsättning side pipes för din bil. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Penetrerande smörjmedel
Hylsnyckelsats
Sawzall
Skruvmejslar
Drill
Visa fler instruktioner

1

Placera din Corvette i parken och ställa nödbromsen. Hissa upp bilen med en domkraft och placera pallbockar under varje hörn för säkerhet. Kontrollera att avgassystemet är sval vid beröring.
2

Ta bort den nuvarande avgassystemet genom sprutning penetrerande smörjmedel på varje avgas bultar. Låt det blöt i 15 till 20 minuter. Ta bort muttrarna och bultarna med en hylsnyckel. Använd ett Sawzall verktyg för att skära ut de områden där man inte kan ta bort skruvarna. Dra bitarna ur vägen och ta bort dem från bilen. Ta bort alla bitar upp till grenröret.
3

Ta bort sidolisterna rocker genom att ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Använd en borr för att ta bort huvudena ur skruvarna om de är mycket rostiga.
4

Skjut rören upp till avgassystem rubriker och fäst ihop dem med hjälp av de medföljande skruvarna och muttrarna. Kontrollera spelet precis bakom framhjulet under rocker gjutning. Markera området och ta bort tillräckligt med material så att sidan avgaserna inte skaver under den nedre delen av fendrar.
5

Fäst avgasrören på sidan av bilen vid rocker panel förbinder punkter med medföljande skruvarna. Vissa eftermarknadssystem är utrustade med extra fästen att montera ramskenorna. Håll fästet på ramen järnväg och markera hålen. Borra dem och fäst konsolerna med de medföljande skruvarna i satsen.
6

Avlägsna domkraften och sänka bilen. Utför en provkörning för att se till att det inte finns några skallror eller läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91481.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.