Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man identifierar Casting Numbers på en Pontiac

Som av 2011 Pontiac namnskylten är inget mer, men många Pontiac fordon är fortfarande trafiksäkra. Pontiac var en division inom General Motors att biltillverkaren upphörde produktionen på under 2010. När du återställer en Pontiac, kan vissa ägare finna det användbart att identifiera och avkoda gjutning siffrorna på motorblocket. Att veta denna information kan hjälpa en ägare få rätt motor för bil, eventuellt göra fordonet mer värdefull för samlare. Instruktioner
1

Öppna huven.
2

Lokalisera distributören längst upp i mitten på baksidan av motorn.
3 < p> Hitta de upphöjda stämplade siffror och bokstäver på motorblocket nära basen av distributören.
4

Observera att det första tecknet i koden ska vara en bokstav som betecknar månad tillverkningen för motor, med "A" anger januari "B" för februari och så vidare.
5

Observera att de kommande sex tecknen i koden anger serienumret för motorblocket. Ett lägre antal skulle indikera en äldre tillverkningsdatum.
6

Observera att de närmaste ett eller två tecknen anger dagen i den månad för tillverkningen.
7

Vet att den sista siffran i koden anger året motorn tillverkades, men en indikator för årtiondet användes inte. Till exempel skulle en kod för K 537639 233 indikerar denna motor tillverkades i November 23, 1963 med ett serienummer 537.639. Årtiondet för tillverkningen bestäms av vissa egenskaper hos motorblocket, såsom antal frysa pluggar eller motorfäste hål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91480.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.