Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Tips för Ford Mustang SVT Cobra

Ford Mustang SVT Cobra var en begränsad upplaga högpresterande coupe producerad 1993-2004 av Fords Special Vehicle Team. Fords mål var att erbjuda köparna ett fordon som tillhandahålls ämnet och prestanda via en kompressormatad V8-motor, exklusivitet genom att producera ett begränsat antal och mer valuta för pengarna med en rimlig prislapp. Den SVT Cobra är mogen för uppgraderingar och modifieringar som är tillgängliga från Ford återförsäljare. Motorer

Även Mustang SVT Cobra slutade produktion under 2004, automotive tekniken går framåt i en stadig takt. Uppgraderingar är nödvändigt att göra 15-åriga bilar kompatibla för dagens trafik krav och för hantering av bestraffning av racing. Några tidigare SVT Cobra ägare också kan ha missbrukat sina bilar. Men delar och tunga utrustning finns för att återställa, om inte överskrida, Mustang original racing lyster. Vid 2004 presenterade SVT Cobra en kompressormatad, 390-hästkrafter, 4,6-liters V-8. Aftermarket Ford tävla 4,6-liters låda, eller ersättning, motorer finns. Ett 4.6 utvecklar en hanterbar 320 hästkrafter och den andra levererar upp till 700 hästkrafter för erfarna prestanda förare. Vissa ursprungliga versionerna av SVT Cobra var utrustade med 386-hästkrafter, 5,4-liters V-8s. Samtida Ford 5.4s kan leverera 520 hästkrafter. Entusiaster kan också skohorn Fords 302 -, 351 - och 521-kubik-tums V-8 lådan motorer in i SVT Cobra
Transmission Uppgraderingar

Mustang entusiaster kan också. få prestanda uppgraderingar med en kraftig Tremec femväxlad manuell växellåda för att hantera den ökade hästkrafter och vridmoment på V-8s. Den Tremec kan hantera upp till 600 foot-pounds av vridmoment (matcha 4,6-liters V-8). Dess utväxling är ett första kugghjul 2,87-till-1, andra 1,90-till-1, tredje 1,34-till-1, direkt växel fjärde 1-till-1 och femte växeln 0.82-till-1. Den uppgraderade Tremec har starkare växlar och förbättrade gafflar skift för att öka överföringen vridmoment kapacitet. Ford Racing 8.8-tums bakaxelaggregatet monteringssats finns, tillsammans med tunga koppling kasta ut lagren, för alla SVT Cobra modeller som komplement till förstärkt upp transmission och motorer prestanda.

Accessoarer

Hurst golvet shifter är ett måste för alla SVT Cobra uppgradering. Fords ett stycke aluminium-kapslade shifter anpassar sig till Tremec T5 för SVT kobror med 1995 och T45 manuella växellådor kobror under 2001. Andra tillbehör är Mustang Ford Racing logo floormats, Cobra Jet galler märken, aluminium /uretan pedaler racing, aluminium tips avgaser och en 5,4-liters V-8 aluminium billet lock kit.
Prestanda

För 1994-1998 SVT kobror, är glasfiber och stål Cobra "R" Huva med beslag på bultar till befintliga gångjärn tillsammans med en huvfäste. Huvan är hand-laminerad. Ägare kan konvertera 1993 kobror för racing ändamål med en konsol konverteringssats som rymmer avlägsnandet av kompressorn till luftkonditioneringen och möjliggör servopumpen att flytta till platsen av luftkonditioneringen kompressor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91473.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.