Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Sällsynta Cadillacs från 1970

Cadillacs är en favorit med samlare eftersom de sticker ut från mängden för deras sällsynthet. Jämfört med andra bilmodeller, kommer en Cadillac stå sist ut eftersom, som noterats av bil samlare Matt Garret, kommer nyare modeller av andra bilar nästan alltid förbättringar på den föregående modellen, medan det för en Cadillac, vad görs i ett år kommer knappast någonsin kunna förbättras på. Dessutom är produktionssiffror hållas så lågt att endast en handfull människor lägga sina händer på de sällsynta modeller. 1972 Cadillac El Dorado

År 1972 träffade El Dorado marknaden och det har varit en av de mest sällsynta Cadillacs. Det året var Cadillac firar sitt 70-årsjubileum och en av de tillverkade El Dorados sändes till Sovjetunionen som en gåva från president Nixon till den sovjetiske ledaren Leonid Brezjnev. Jämfört med föregående Cadillacs, El Dorado införlivade olika säkerhetsfunktioner, inklusive omlokalisering av parkeringsljus från stötfångaren, och införandet av servostyrning. Dessa ändringar gjordes även i Cadillac Calais och Coupe De Ville.
1973 De Ville

Medan Cadillac uppnådde milstolpen av 5 miljoner bilar 1973, det också infört Cadillac De Ville det året, och det har sedan dess varit en av de mest sällsynta Cadillacs. Det fanns två alternativ: en fyra-dörrars sedan och en två-dörrars coupé. För att lägga till De Ville unikhet, kom de bakre takstolparna med De Ville signatur plattor.

En lika sällsynt Cadillac från 1973 var Fleetwood Sixty Special Brougham sedan. Det hade de flesta av funktionerna i De Ville, men kom också utrustad med fyra dörrar och tak stil avrundades.
Från 1978 Cadillac Seville Coupe

Året 1978 markerade en stor milstolpe för Cadillac, som det var i denna modell år som den första datoriserade bilen introducerades. I Sevilla Opera Coupe från 1978 kom med en graverad krom gradbeteckning på de bakre lyktorna och hade också en ny stötfångare vakt. I Sevilla Coupe verkade också vara bredare än det egentligen var, artighet av dess målade accent rand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91467.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.