Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Återställa en 1981 Corvette

Den mängd arbete som krävs för att återställa 1981 års Corvette beror på hur bra skick bilen är i till att börja med. När du återställer en 1981 Corvette, är det viktigt att granska de ursprungliga specifikationerna för fordonet och skapa en bil som har återvänt till sitt ursprungliga skick. Saker du behöver
VIN Decoder Review Skruvmejsel
Klädsel Cleaner Review Sand papper
Body filler
Primer
Paint
Visa fler instruktioner
Engine och Överföring
1

Testa motorn i 1981 Corvette genom att vrida på din bil och övervaka dina mätare. Dessutom, lyssna efter alla ljud som tickar eller mal som skulle kunna tyda på ett problem med motorkomponenter.
2

Ta bilen för en provkörning. Lyssna och känsla för eventuella fördröjningar från transmissionen. En fungerande överföring bör flyttas lätt från växel till växel utan någon slipning eller tvekan.
3

Har några motor eller överföring problem diagnostiseras av en professionell. Det är en bra idé att ha din bil såg även om frågorna inte är omedelbart uppenbara.
4

Kontrollera serienumret på motorblocket för att se till att det är en L81 motor, som trädde lager i 1981 års Corvette. Motorns serienummer kommer att ha en av följande suffix om det är ett original:. ZDA, ZDB, ZDC eller ZDD
5

Kontrollera om överföringen i din Corvette matchar motorns serienummer. Om motorn suffix är antingen ZDA eller ZDC bör överföring vara en fyra-växlad manuell. Om motorn suffix är antingen ZDB eller ZDD bör överföring vara en fyra-växlad automatlåda.
6

Byt någon dålig motor och transmissionsdelar. Att ersätta dem med OEM eller certifierade restaurering delar garanterar ursprungliga skick färdiga motor eller växellåda. Addera Interiör
7

Kör VIN för din Corvette via en VIN dekoder på nätet . Resultaten kommer att visa vad insidan material och färg din Corvette kom med. Tillgängliga material för det inre av 1981 Corvette var skinn och tyg. Dessa material kom i följande färger: mörkröd, kamel, mörkblått och träkol. Medium rött läder och silver grått läder fanns också tillgängliga.
8

Försök att rengöra alla invändiga komponenter med en klädsel renare. Säten, matta och invändiga paneler kan bara se ut som de är i dåligt skick eftersom de är smutsiga.
9

Byt ut trasiga, missfärgade eller helt slitna inre komponenter med original eller återställande certifierade komponenter. Se till att dessa komponenter är den ursprungliga färgen som kom i din Corvette. Addera Exterior
10

Resultaten kommer att visa vad exteriör färg din Corvette hade. Tillgängliga färger för Corvette exteriör var vit, svart, gul, beige, rött, silver Metallic, Bright Blue Metallic, Dark Blue Metallic, Mahogny Metallic, Charcoal Metallic och Maroon Metallic. Några tvåfärgade bilar gjordes även i de färgkombinationer av silver med mörkblå, beige med mörk brons, Autumn Red med mörk Claret, och silver med träkol.
11

Dra av all yttre fordonskomponenter, inklusive stötfångare, ljus och dörrhandtag med en skruvmejsel.
12

Skala färgen från utsidan av bilen. Var noga med att inte få någon thinner på dina kläder och hud.
13

Sand ut och patcha alla organ skador eller rost på Corvette. Prime hela bilen så att lacken är konsekvent över hela kroppen.
14

Ersätt de yttre delarna med originaldelar som har sanerats och reparerats, eller nya delar som har tillverkats enligt de specifikationer av de ursprungliga 1981 yttre delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91452.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.