Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man planerar ett bygga för ett projekt bil

Upplevelsen att återuppbygga eller återställa ett projekt bil kan vara både givande och frustrerande. De flesta människor som ger upp på deras projekt bil misslyckades med att göra en plan innan de började. Beroende på bilen, en otrolig mängd tid, måste tålamod, skicklighet och pengar ges till projektet. Vet, innan spendera någonting, om denna typ av projekt är för dig. Om det är, kommer ingenting att vara sötare än slutresultatet. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av bil du vill återställa. Denna bil måste vara ett märke och modell du vill ägna tid och pengar till. Återställa eller återuppbygga en bil kan ta ett år eller mer, beroende på din budget och hur mycket tid du kan erbjuda till projektet.
2

Hitta så många bilar av din valda märke och modell som möjligt innan du köper en. Besök lokala junkyards. Bläddra online för privata leverantörer. Gå med i en klubb bil restaurering för att få tips från nuvarande medlemmar som kanske redan restaurerade märke och modell du vill återställa. Lokala klubbar kan hittas på nätet, i klassisk bil tidningar eller telefonboken.
3

Jämför villkor och priser för de blivande bilarna. Några klassiska eller vintage bilar kan komma i delar och bitar medan andra kommer att vara helt intakt, men har betydande rostskador. Den sämre bilen är, desto billigare blir det. Bildelar säljer för ca $ 25 to $ 50 styck, beroende på komponenten. Funktionella klassiska bilar som behöver minimal återställa säljer från $ 2.000 till $ 30.000, beroende på märke och modell. För att bygga en bil, behöver du professionell nivå mekaniker skicklighet och måste förstå strukturen i en bil. Men, om restaurering är främst kosmetisk, kan du vara en nybörjare.
4

inspektera bilen i detalj och skriva ner allt bilen behöver. Gå runt bilen och notera de saknade delarna, sundhet struktur, motor, brädor golv, klädsel, kropp, däck, styrning och fönster. Om du inte är bekant nog att veta vilka delar saknas, be en professionell mekaniker för hjälp. Detta kommer att hjälpa dig att planera vilka delar som är mest angeläget och i vilken ordning du kommer att köpa dem.
5

Skriv ut en ungefärlig kostnad för varje del av jobbet. Notera vilka delar och verktyg som behövs att du inte redan äger. Besök en Biltema för att få priserna på varje verktyg. Forskning relativa kostnaden för varje saknade delen genom att hänvisa till en klassisk bil restaurering manual, be medlemmarna i en klassisk bil restaurering klubb eller besöka lokala junkyards. Dessa delar kan vara antingen mycket billig eller mycket dyra. Att hitta de delar i junkyards kan ta längre tid men kommer att kosta mindre.
6

Inhandla varje bit eller verktyg under en tidsperiod som din budget tillåter. Den totala kostnaden för verktyg och delar kan vara mellan $ 500 till $ 10.000, beroende på ombyggnaden. Förvara bilen i ett stort garage, om möjligt, för att hålla den borta från element.
7

Skriv ut ett arbetsschema för din bil som är realistisk och förlåtande. Utse tre till fem timmar under helgen för att din bil projektet är ett rimligt belopp om tid för de flesta människor. Med detta schema, kan du ha en bil byggd i sex till 12 månader, beroende på dess skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91445.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.