Svenska Bil >> bilentusiaster >> Collectible Cars >> Content

Hur man identifierar VW Bug Typer

Estetiskt är Beetle är en av de mest lätt igenkännbara bilar som någonsin gjorts. Fordonet är särskilt förknippad med motkultur rörelse av 1960-talet, och fordon från denna tid har blivit allmänt eftertraktade. Den enda garanterad metod för att identifiera en Beetle tillverkad i 1965 eller senare är genom dess chassinummer, som omfattar det fordonets år och modell. Produktionen plattan ger ytterligare information om vilken dag och vecka bilen tillverkades. Instruktioner
1

Hitta chassinummer, vilket kommer att vara i ett av tre ställen beroende på vilken typ av fordon. På Super Skalbaggar är tryckt på typskylten bredvid låset för den främre huven. Om bilen byggdes efter 1 januari, 1969, är antalet finns längs den övre delen av instrumentpanelen. Alla andra typer av skalbaggar har sina chassinummer tryckta under baksätet på ramtunneln.
2

Använd de två första siffrorna i chassinumret för att identifiera fordonet som antingen en skalbagge eller en Karmann Ghia . Den Karmann Ghia var en cabriolet tillverkades mellan 1955 och 1974 som använde chassit på typ 1 Beetle. Nummer som börjar med "11" är Skalbaggar, medan de som börjar med "14" är Karmann Ghias. Addera 3

tredje siffran representerar den sista siffran av de år det år då bilen byggdes . Detta är relevant för modeller tillverkade från 1965. Så, om den tredje siffran i chassinumret är en "6," var bilen byggdes 1966. Om det är en "8", byggdes år 1968. Bilar byggda från 1970 och framåt används alltid en "4" som den fjärde siffran. Detta för att skilja dem från den föregående decenniets modeller. Så, kommer chassiet antalet en Beetle byggdes 1978 har "8" och "4" som den tredje och fjärde siffrorna.
4

Hitta produktionen plattan på frontpanelen. Det kan vara målade i bilens färg, så titta noga. De två första siffrorna avser antalet av veckan. Så antalet "23" hänvisar till den 23: e veckan av vad år bilen gjordes i. Det tredje numret hänvisar till dagen bilen tillverkades. Så antalet "3" skulle vara en onsdag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/collectible-cars/91442.html

Previous:
Next:

Collectible Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.