Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bygger en 4300 Förgasare

Modellen 4300 förgasare användes av Ford 1967-1978 på många klassiker, inklusive Mustangs. Tillverkningen av 4300 carb leddes runt lite från Autolite till Ford och AMC. Ombyggnad flesta förgasare är en mycket liknande process. Det är främst en process för rengöring, byte av små slitna delar och hopsättning med nya packningar. Den 4300 är inte mycket annorlunda, men det har några speciella överväganden. Det är viktigt att veta vilken iteration du har och vilken bil den kom ifrån, om du köpte den används. Att vara gemensamma för många äldre bilar är det också viktigt att du vet om några ändringar har gjorts. Saker du behöver
Rebuild kit för dina 4300
Skruvmejslar
mutterdragare
förgasare renare
delar Skjutmått pensel
Packning skrapa
Lösningsmedel
Visa fler instruktioner
1

bort förgasaren. Dra batteripolerna off först genom att lossa de terminala bultarna, sedan vrida terminalerna off. Avlägsna luften muttern renare vinge och luftrenare, sedan koppla på gasen kopplingen. Ta bränsleledningarna. Du kan behöva lossa bränsle klämmor line slang med en skruvmejsel. Ta bort de skruvar, som håller carb på insugningsröret med en skruvmejsel eller en liten skiftnyckel.
2

Rengör förgasaren grundligt. Om utsidan är smutsig, spraya den med förgasare renare. Låt det sitta en liten bit, sedan badda på några smutsiga fläckar med en rund, nylon delar rengöringsborste. Om du arbeta dig ner till halvtorr grime, ge det en chans för carb renare. Du vill att alla stora, lös smuts från utsidan av carb innan du börjar så att du inte får något grus i de mindre utsatta delar.
3

Spray insidan av förgasaren med carb renare. Om din carb har suttit en längre tid utan användning, har det sannolikt lackad - en hård bränsle rest bildad av brist på användning och sitter bränsle. Om du misstänker betydande lackering, placera hela förgasaren i delar lösningsmedel och låt stelna över natten.
4

Demontera förgasaren i ett snyggt sätt. Lägga delar ut precis som du vill se dem i en sprängskissen. Din organisation nu kommer att hjälpa dig på ett flertal olika sätt.
5

Mät venturi av förgasaren om du har någon anledning att tro att det har ändrats. Du måste få de specifikationer från tillverkaren. Använd insidan dial bromsok. Om du trimma en stock motor och hitta du arbetar med en modifierad carb, kan det vara bra, men du vill att informationen vid tuning tid.
6

Inspektera varje stråle i förgasare, notera dess storlek, som typiskt är inpräglat i metallen. Markeringarna är bra, så du behöver bra ljus för att se dem. Veta jet storlekarna kommer att hjälpa dig när du finjustera carb. Om du hittar låten inte är helt rätt, behöver du ett register över använda före och efter jets. De kan även hjälpa till att identifiera källan till förgasaren om du köpte den används eller om det hade blivit renoverade på något ställe.
7

Clean packningen rester från förgasaren. Du kan behöva använda en packning skrapa förutom förgasaren renare. Om renare inte göra jobbet, använd packning lösningsmedel.
8

Byt varje del anges i din sprängskiss av delar med sin motsvarande del från Ombyggnadssatsen. Packning färger och små detaljer kan skilja sig, men med de nya delarna precis där du lägger de gamla kommer att göra det enkelt. Dra delarna med skiftnycklar och skruvmejslar, men inte åt dem. När en skruv slutar svarvning, bara skön ner.
9

Lay basen packningen på insugningsröret och installera förgasaren, återknyta kopplingen och bränsleledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91172.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.