Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur Koppla Top Motor på en 1973 Buick Convertible

1973 Buick Centurion och konvertibler LeSabre är favoriter hos många entusiaster auto restaurering och klassiska klubbar bil. Bilarna har kroppen linjer, trim och tillbehör indikerar amerikanska auto designer från eran. Liknar många konvertibler, en elektrisk motor bakom baksätet driver sax-armmekanismen för toppen. Ledningar ansluter mellan motorn och en närliggande relä, som samverkar med en operativ knapp på instrumentpanelen. Ledningar toppen motorn är inte svårt. Jobbet kräver en kort kabelstrumpa med kontakter som du beställer via en Biltema eller auto-uttag. Saker du behöver Billiga 3-wire top-motor vävstol
Visa fler instruktioner
1

tag i det bakre ryggstödet vid sin nedre kant med båda händerna. Lyft rakt upp för att driva bort den från fästena vid den övre kanten av stödramen. Ta ryggstödet från insidan av bilen.
2

Leta upp motor och relä bakom sittdynan på höger passagerarsidan brädan. Motorn fäster vid den nedre änden av den saxarm och har en fyrkantig port vid ett hörn för en sladdkopplingsdon. Reläet liknar en liten silver box med elektrisk anslutning flikar vid ena sidan.
3

Tryck på den röda tråd kontakten från 3-kabelstrumpa på en av de silver flikarna på reläet. Skjut den svarta kabeln kontakten på den andra silver fliken. Tryck på den gröna tråd kontakten på mässing fliken.
4

Placera den fyrkantiga kontakten på den motsatta änden av vävstolen mot den yttre kanten av hamnen i hörnet av motorn. Skjut in kontakten i porten tills den snäpper på plats.
5

Slå på startnyckeln på instrumentpanelen. Om toppen är upp, frigöra spärrarna vid varje sida av vindruteramen. Annars går du vidare till nästa steg.
6

Välj "Down" funktionen på operationsbordet knappen om toppen är upp, och vice versa om toppen är nere. Om toppen fungerar korrekt, är de röda och svarta kablarna korrekt ansluten till reläet. Om du hör motorn men toppen inte fungerar, slå de röda och svarta kabelanslutningar på Silver flikarna.
7

Placera ryggstödet mot stödet rama in och centrera det varje sätt. Tryck den övre kanten av sittdynan mot ramen med båda händerna. Dra den övre kanten nedåt för att ingripa med ryggstödet i parentes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91168.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.