Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

DIY: Rocker panel

Rocker panel reparation är en av de mest grundläggande, men oftast nödvändiga aspekterna av att återställa en vintage bil. Utsatt för extrema straff inte bara från stenar och andra trafikanter skräp, rocker paneler tenderar att rosta dåligt, och på vissa bilar kan ruttna helt borta. Även i vissa fall är det bäst att reparera hela rocker panel, kan små patchpaneler att tillverkas för installation över milt skadade paneler, kraftigt förenkla reparation. Saker du behöver
rostomvandlare spraya
Die slipmaskin med cutoff hjul
Skyddsglasögon
Stålborste
Plåt
MIG svetsare
Visa fler instruktioner

1

Peel bort alla flisas eller flagnande färg inom reparation för att fastställa skadans omfattning. Varje del av panelen som har rost hål kommer att behöva bytas ut. Detta kan kräva att du skära bort hela rocker panel, beroende på omfattningen av skadan. All metall som inte har några hål och har en mörkgrå färg kan användas.
2

kapa av den skadade delen av rocker panel med dynan kvarn utrustad med cutoff hjulet. Bär skyddsglasögon för att undvika ögonskador under denna del av reparationen.
3

Rengör ytan under borttagen sektion av rocker panel med en stålborste, och sedan spraya ytan med en rostomvandlare spraya. Rost omvandlare stoppa oxidationen av metallen och ger en skyddande yta för att förhindra ny rostbildning.
4

böja plåten till den ungefärliga krökningen hos den ursprungliga panelen. Det behöver inte vara perfekt, eftersom du kommer att kunna bilda metallen till rätt form efter de första punktsvetsar tillämpas. Skär plåten med ett par tenn skärmklipp till den storlek du behöver för rocker.
5

Montera plåten mot fordonet så att metallen är även med kanten av den ursprungliga rocker panel där du skär bort det. Trim panelen ytterligare, om så är nödvändigt, för att passa.
6

Applicera häftsvetsar till bottenpartiet av plåten där den möter nypa svetsen vid botten av bilen. Den nypa svets är flänsen av metall som sträcker sig ned från kroppen av fordonet på varje sida.
7

Tryck plåten mot den övre delen av dess fästpunkt, och sedan tillämpa häftsvetsar på sidorna och toppen för att hålla det i läge. Fortsätt svetsning panelen med punktsvetsar tills den har helt svetsas fast.
8

slipa ner svetspunkterna med dynan kvarnen så att de är i nivå med den omgivande metallen. När dessa är jämnas, applicera en själv-etsning primer till plåten. Detta kommer att förhindra panelen från att rosta tills resten av bilen är klar att målas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91167.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.