Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar ett Rag Top

Ofta är den sista pusselbiten när du återställer en vintage cabriolet installationen av trasa topp. En gång i tiden var detta ett projekt som bäst åstadkoms enbart av professionella restaurering tekniker som hade tillgång till de verktyg och hade kunskapen att utföra arbetet. Som vintage bil hobby har expanderat, har dock installation av suffletter gått från specialitet egna arbete att bolt-on kit. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
Suffletten kit specifik för din bil
häftpistol
Vattentät klädsel lim
Visa mer Instruktioner

1

Läs igenom instruktionerna som följer med suffletten kit. De kommer att meddela dig information som gäller din specifika modell av bilen. Medan alla rag toppar är i huvudsak installeras på samma grundläggande sätt, är varje tillverkare och fordon något annorlunda. Det är också bra att hålla den gamla toppen i närheten så att du kan hänvisa till det visuellt under installationen av den nya ersättande topp.
2

bort de individuella bågar från ram trasa topp. På vissa bilar är dessa nitade på plats, medan den i andra skruvar används. Bågarna måste installeras i den nya suffletten, men måste inspekteras först efter tecken på rost eller andra skador. Om de är skadade, och sedan ersätta dem med reproduktion enheter. Om din sufflett kit innehåller alla de strukturella delarna av trasa topp, Återanvänd inte någon av de ursprungliga komponenterna trasa topp.
3

Lyft suffletten: s ram och lås upp till vindrutan. Du kommer att märka att varje bågar i suffletten har ett icke-metalliskt material inuti sin kanal. Detta är vad du kommer att häftning suffletten trasa.
4

Lägg det nya tyget trasa topp på en stor, plan yta, lägg sedan den gamla trasa topp ovanpå det. Med hjälp av en penna, markera alla bulthålen som du ser så att du kommer att kunna återge dem på nytt tyg. Mätning är alltid bättre än att gissa
5

Placera trasa topp över sin metallram i ungefär rätt position och skjut sedan de konvertibla bågar genom tyget och på plats,. Säkra dem till metallramen .
6

Förlägg spänningar trådarna på varje sida av metallram genom springorna runt fönstret kanter trasa topp tyg från baksidan till framsidan. Dessa ledningar bulten på huvudet båge, eller den del av trasan toppen som ansluter till vindrutan på bilen. När kablarna är på plats, lossa klämmorna från vindrutan. Detta gör att du kan installera suffletten tyget så att det blir tätt när du fäster klämmorna på vindrutan.
7

Fäst bakre delen av suffletten duken till den kanal där det kommer att vila, strax nedanför bagageluckan trim. Vissa bilar säkerställa detta med skruvar, medan andra använder knappen snaps.
8

Justera suffletten duk över bågar av ramverket i den position som anges av din sufflett kit. Innan häftning upp duken på plats, dock fästa duken till huvudet båge och fäst den på plats. Som med den bakre delen av bilen, vissa bilar använder skruvar för detta, medan andra använder knappen snaps.
9

Lås header fören på vindrutan på bilen. Detta bör strama upp suffletten så att du kan häfta tyget till stöd bågar. Men först, hoppa in i bilen och rulla passagerare och förare fönster upp och ner för att se till att de passar ordentligt i regnet kanaler på sidorna av trasa topp trasa.
10

Staple ner duken till bågar med häftpistolen. På vissa bilar är bara fören ligger direkt ovanför bakrutan häftas på plats, den andra, finns det ytterligare bågar. I konvertibla översta kit, kommer varje båge som kräver klammer inkluderar även en beklädningsdetalj som fäster på utsidan av suffletten för att dölja klammer. Dessa trim bitar kan installera med krokar eller lim, beroende på fordonet. Rådfråga din kit instruktioner för att vara säker.
11

Installera header panelen på insidan av suffletten. På de flesta bilar, snaps detta helt enkelt på plats med knapp snaps. När huvudet panelen är i bilen, är installationen klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91162.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.