Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur tar jag bort glaset i luckan i en 1958 Edsel?

Fords Edsel, producerade mellan 1958 och 1960, var allmänt anses vara en av biltillverkaren största floppar. Återställa en av dessa fordon oftast handlar om att ersätta glas sidoruta, som endast kan tas bort genom att ta bort innerdörr trim. Så länge du har de verktyg som behövs för att göra jobbet, kan denna uppgift slutföras inom rimlig tid. Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
dörr trim Remover Review Fönstervev remover
Visa fler instruktioner
1

Öppna Edsel dörr och titta under den vadderade dörrhandtaget. Du hittar bultarna som fäster handtaget till dörren själv. Använd hylsnyckel för att ta bort dessa skruvar, placera sedan dörrhandtag försiktigt åt sidan.
2

Veva fönstret hela vägen öppen, skjut fönstret verktyget vev borttagning mellan fönster vev och dörrpanelen. Det finns en rund tapp som håller fönstret veven på plats. Cup din fria hand över basen av fönstret vev för att förhindra den runda tappen från att fly, vrid sedan fönstret verktyget vev borttagning runt basen av fönstret veven tills du känner att den fångar. När du känner detta, tryck verktyget mot basen något. Stiftet ska poppa ut. Dra fönstret veva bort av vevtappen.
3

Bänd innerdörr trimma försiktigt ut genom dörren med dörren trim borttagningsverktyg. Detta verktyg liknar en kofot, men är mycket tunnare. Försök inte att ta bort dörren trim med alla andra verktyg, trim underlaget är lite mer än en träfiberskiva uppbackning som går lätt sönder. Det finns stift ligger runt dörren som håller dörren trim på plats. Var och en av dessa försiktigt måste bändas upp för att ta bort luckan. Dra försiktigt ut på dörrpanel
4

, lyft sedan uppåt för att lossa den övre delen av trim från banan på toppen av dörren. Försiktigt ställa undan klädseln.
5

Placera fönstret veva tillbaka på vevtappen och höja fönstret. Genom hålen i det inre av dörren, kommer du att se fönstret spår, förutom de fästen som håller glaset till saxen som höjer och sänker glaset.
6

Unbolt bakre spåret från innanför dörren med hylsnyckel, skjut den åt sidan för att frigöra fönsterglaset. Gör samma sak för spåret på framsidan av dörren.
7

Höj fönsterglas försiktigt tills du kan se de bultar som fäster fönsterglas till saxmekanismen. Ta bort dessa bultar med hylsnyckel medan du håller på till toppen av glaset med den lediga handen.
8

arbeta försiktigt fönsterglas upp och ut genom dörren genom fönsteröppningen på toppen av dörren. Detta är den svåraste delen av avlägsnande och kommer att vara den svåraste delen av installationen av ersättare glaset. Hitta den bästa vägen för att dra glaset upp genom öppningen samtidigt vara noga med att undvika att tappa den. Installation av ersättare glaset är motsatsen till dess avlägsnande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91159.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.