Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Fakta om Vintage Mustang Car

Ford Mustang är kanske den enda USA-tillverkade bilar att konkurrera Model T i dess inverkan på bilismen allmänheten. Det var rätt bil vid rätt tidpunkt för att locka en ny demografisk som hade nått drivande ålder: Baby Boomer. Mustang utgjorde inte bara en ny bil stil, men också hur Detroit ska marknadsföra sina bilar. Mustangen är idag mallen för en sportig coupé riktar en viss köpare. Origins

År 1961 hade de första baby boomers nått körning ålder. Ford division chief Lee Iacocca erkänt att tonåringar inte var intresserade av deras fars Oldsmobiles och ville ha en bil som var rolig att köra. Ford, i början av 1960, var fortfarande svidande från kolossala misslyckande over-konstruerad 1958-1960 Edsel och ledningen var inte ivriga att spendera pengar på ett annat projekt. Iacocca beslutat att ta fram en helt ny bil på de billiga som hade främre skålade säten, en golvmonterad växelspak, kunde sittplats fyra personer och mätte inte längre än 180 inches. Prislappen var tvungen att vara under $ 2,500.
Styling

Fords designteam fram en bil som inte liknar något tidigare Ford. Den Mustang Coupe presenterade en lång motorhuv, rakade vindrutan och bakrutan och stympade akterdäck. Det hade konkava karossdelar, tri-delad taillamps och en tunn horisontell grillen med en galopperande mustang flytande i mitten. Inuti var Iacocca s mycket-efterlysta skålade säten och golv shifter. Coupe debuterade i april 1964 och den konvertibla och 2 +2 fastback följde. Fastback hade en taklinje som radikalt sluttande till akterdäck. Ford höll priset i $ 2500 på $ 2321. Den mätte bara 1,6 inches längre än Iaccoca s krav på 180. Bilen antändes den "Pony Car" epok där en sportig coupé med stöd av en stark reklamkampanj var tillgänglig för köpare till ett överkomligt pris.
Marknadsföring

Dagen före 1964 1/2 Mustang var tillgängliga för allmänheten, lanserade Ford en media blitz med samtidig tv, radio och tidningar. På sin första dag i utställningslokalen, slog Mustang försäljning 22.000. Under ett år, hittade 418.812 Mustangs köpare. Tryckta medier och reklam-tv avbildade smarta, ren-cut unga vuxna driver cabriolet i höga hastigheter på den öppna motorvägen, vilket tyder på att friheten var bara ett annat ord för Mustang.
Skönhet är skin deep

När dammet lagt sig och skrika var alla men över, motorjournalister och köpare Mustang erkänt att Mustang var ganska vanligt under denna sexig kropp. Det presenterade Ford Falcon mekaniska komponenter och använde Falcon chassi med en 108-tums hjulbas. Basen Motorn var Falcon 101-hästkrafter 170 kubik-tums in-line sex-cylindrig motor, även om makten förbättrats med tillägg av 164-hästkrafter 260 V-8. I början av 1965, upphöjdes pensionerad racerförare Carroll Shelby Mustang från dess enkla mekaniska början med 1965 Shelby Mustang GT350 fastback utrustad med en 271-hästkrafter 289 V-8. En högpresterande version av 289 vevas 306 hästkrafter och en specialutgåva GT350R racing version hanterade 360 ​​hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91152.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.