Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Den äldsta Corvette

Den första generationen Chevrolet Corvette kom i januari 1953. Det var ett under att titta på, med sin moderna stil, unika glasfiber kropp och tvåsitsig konfiguration. Men dess mekaniska komponenter var så svag att den äventyras prestanda och nästan dömd sportbil framtid. Endast V-8 motorn tillgänglighet 1955 vände Corvette runt och ställ den på en bana till superbil status som fortsätter under 2011. Origins

1953 Corvette tacka för sin existens till 1951 tvåsitsiga Chevrolet LeSabre konceptbil skapad av General Motors högste stylist Harley Earl. Earl var kanske den mest inflytelserika medlem av GM: s ledningsgrupp och han övervakade nästan varje aspekt av GM bildesign hela 1950-talet. I början av efterkrigstiden, återvände amerikanska soldater hem med två-sits brittisk-byggda sportbil och ristade en liten nisch på bilmarknaden. Den LeSabre var en reaktion på roadsters. Den LeSabre var lågt hängande, innehöll stora svanfenor och hade en inredning som härmade en cockpit stridsplan. Corvette härrör från LeSabre genom att anta LaSabre ultra-låg välvda vindrutan, soft-top och några ledtrådar styling. Designers tonat ned svanfenor. Mindre än två år senare, avslutade Chevrolet de första fyra Corvetter.
All Sizzle

1953 Corvette var verkligen ett genombrott genom för General Motors i bildesign. Det fanns ingen annan Chevy gillar det och var ett bevis på Earl som en version av en konceptbil som faktiskt gjorde det i produktion. Ändå Corvette var allt fräsa och ingen stek. Det var en bil så långt före sin tid i styling att Chevrolets tekniska avdelningen var inte redo för det. Hellre än att fördröja Corvette för att ge det ett chassi och motor jämförbar med sina europeiska motsvarigheter, knuffade Chevy igenom med produktionen. Men under skalet var mormors sedanmodell.
Mått

första Corvette satt på en stram 102-tums hjulbas, men det var ungefär det enda gå för det annat än kroppen. Kroppen var 167 inches lång, 72,2 inches bred och stod endast 48 inches från trottoaren till taket när toppen var upp. Dess främre spårvidden var 57 inches och den bakre banan mätte 59 inches. Bränsletanken höll 17,2 liter. Den hade en fastighetsnära vikt uppskattas till £ 2840.
Motor

mest nedslående inslag var 235-kubik-tums in-line sexcylindrig motor under huven . Motorn var Chevy ärevördiga "Blue Flame" straight-sex som dateras till 1937 som en 216 in-line sex innan Chevy förstoras det till 235 cubic inches i 1941. Det presenterade en 8-till-1 kompressionsförhållandet att generera 150 hästkrafter och 223 foot-pounds av vridmoment. En två-speed Powerglide automatlåda kompletteras motorn.
Prestanda

Dess prestanda underwhelming. Den nått 0 till 60 mph på 10.9 sekunder och fjärdedel mil i en maklig 17,9 sekunder vid 78 mph. Corvette toppfart var 108 mph. Bränsleeffektivitet var bättre än genomsnittet för en 1953 Detroit erbjudande, det erhållna 11 till 13 mpg i staden och 17 till 20 mpg i landet för en kombinerad mpg på 14,6. Ändå Corvette var mindre än kvickare på kurvor, med sin stela axel, bladfjädring bak systemet och all-wheel 11-tums trumbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91151.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.