Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter en inre låsring U-Joint på en vintage Ford Mustang

På 1966 Mustang med ett lager drivlinan, är drivaxeln direkt från transmissionen till den bakre änden. Drivaxeln överför kraften som genereras av motorn och transmissionen till bakkanten och hjul. Varje ände har ett ok med en universalled för att ge flexibilitet. Motorn och transmissionen är uppburna på flexibla fästen och flytta. Den bakre änden måste gå upp och ner och från sida till sida, beroende på körförhållanden. De kardanknutar tillåter drivaxeln för att kompensera för dessa rörelser och ändå ge bestå ström till den bakre änden. Men u-ledersättning en av de mest försummade underhåll ex. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
1/2-tums SAE Hylsnyckelsats
3/8- tum momentnyckel
1/2 "runda mässing punsch
Spetstång
Liten pinndorn
Hammer
Rund stålborste
Drill
Dental plocka Sida 3 tum lång bit av ett "rör
SAE skiftnycklar
växellådans utgående axel plug
Oljetråg
Transmissionsolja
Mekaniker creeper (tillval) katalog Ny universella fogar
Maskeringstejp
Chassis måla
Prep & Etch
220 grit sandpapper
litiumfett
6 tums C-clamp
Purple power renare
Rengöringsborste
Skyddsglasögon
mekaniker handskar

Visa fler instruktioner
Byta universalknutar
1

Placera bilen på en plan, slät yta, stänga av bilen, lägga den i parken eller första växeln, dra åt parkeringsbromsen och sätta stoppklossar på bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och mekaniker handskar.
2

Jack upp bilen och placera på pallbockar. Med en hylsnyckel, ta bort de fyra muttrarna utanför u-bultarna som håller kardanknut vid den bakre änden. Har spilloljekärl under utgående axeln hos transmissionen. Tryck drivaxeln mot transmissionen att rensa bakre oket, dra sedan överföringen oket bort av den utgående axeln. För att stoppa transmissionsolja läcker ut svansen bit, sätter överföringsstickkontakten mot utgående axel och in i den bakre transmission tätningen.
3

Använd nåltång och pressa ihop låsringen att ta bort, med början vid den bakre delen av drivaxeln. Om korrosion och smuts hindrar låsringen från urkoppling från spåret, använd den lilla pinndorn och hammare hjälp ta bort låsringen. Upprepa på den andra sidan av den bakre U-joint. Använd den lilla bit av röret för att stödja den bakre änden oket som en låg-buck. Med mässing punsch och hammare, köra u-leden nedåt. Den lägre U-joint glidskydd kommer ut i rördel. Rotera drivaxeln 180 grader och upprepa processen. Med båda gavlarna avlägsnas, vinkla u-leden för att ta bort den från den bakre änden oket.
4

Upprepa föregående processen för att ta bort oket från drivaxeln på den sändande sidan av drivaxeln. Sedan upprepa processen igen för att ta bort u-joint från transmissionen oket.
5

Rengör u-joint säten låsringen med stålborste i borren. Se till allt skräp avlägsnas från snäppringspåret med det dentala plockning. Rengör drivaxel med lila power renare och en rengöringsborste. Låt torka. Med 220 sandpapper, sand eventuella ojämnheter på den huvudsakliga delen av drivaxeln. Spray med Prep & Etch att omvandla rost och låt torka. Maskera den polerade delen av överföringen oket. Instegsskydd sand alla drivaxeln delar och måla med chassi måla.
6

Dra loss alla fyra locken försiktigt från nya kardanknuten för framsidan av drivaxeln. Med dig fingret, gnugga lite extra litiumfett längs nållager. Rubba inte någon av lagren. Fettet kommer att bidra till att bibehålla nållagren i läge. Vinkla kardanknuten till transmissionsläge änden av drivaxeln. Försiktigt börjar locken i ringarna. Använda C-clamp, börja utöva påtryckningar på båda locken genom att dra åt C-klämman. När båda locken får även med drivaxeln ringen, använder mässing punsch och hammare till slut köra locket till strax förbi snäppringspåret. Montera låsringen med tång. Upprepa denna process för andra locket. Vinkla transmission oket på kardanknuten i drivaxeln. Upprepa ovanstående processen är färdig överföringssidan kardanknut.
7

Flytta till den bakre ändsidan av drivaxeln och upprepa samma process för att montera den bakre universalkopplingen till drivaxeln. Drivaxeln är nu redo att installera på bilen
8

Ta transmissionsutgångsaxeln plugg, rada upp splines utgående axel med överföringen oket, och skjut transmission oket på den utgående axeln. Var försiktig så att du inte skadar den bakre transmission tätningen. Re-sits de bakre kardanknut lock i den bakre änden oket. Byt u-bultar och muttrar. Dra till 17 foot-pounds med momentnyckel.
9

Ta pallbockar, domkraft och underläggskilen. Starta bilen och kontrollera nivån transmissionsolja. Tillsätt vätska om nödvändigt. Testkör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91149.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.