Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Fakta om Baldwin Motion Corvette

I slutet av 1960 och början av 1970, styrde muskelbil den amerikanska dra remsan och fångat fantasin hos unga förare. För vissa prestanda sinnade bilentusiaster och racers dra, var de kraftfulla bilar som produceras av de stora tillverkarna inte är tillräckligt stark och prestanda butiker klev in för att fylla efterfrågan på mer biffiga muskel bilar, modifiera serietillverkade fordon och göra dem till superbilar. Baldwin-Motion Performance var en av de mest kända av superbil byggare. Baldwin-Motion Performance

Början i 1967, till Baldwin Auto Company, en Chevrolet återförsäljare grundades på 1920-talet, Samarbetar med Motion Performance, en välkänd byggare av anpassade prestanda bilar, skapa Baldwin-Motion Performance Group, ett företag som syftar till att producera och marknadsföra en serie begränsad upplaga högpresterande bilar baserade på produktionsmodeller Chevrolet. Mellan 1967 och 1974 producerade Baldwin-Motion Performance super-drivna versioner av Camaro, Nova, Chevelle och Corvette. Dessa bilar var utrustade med big-block motorer som produceras mellan 425 och 500 hästkrafter.
Fas III Supercars

Baldwin-Motion Performance fas III bilar, inklusive fas III GT Corvette, presenterade 427 och 454 kubik-tums motorer som produktionen minst 500 hästkrafter, i motsats till sina SS modellbilar, som producerade endast 425 hästkrafter. Företaget var så säker på utförandet av sina bilar, som det utfärdat en garanti för att varje gata juridisk fordon skulle kunna uppnå 120 mph på 11.5 sekunder när den drivs av en ras-certifierad drivrutin på ett officiellt dra remsan.


fas III GT Corvette

Mellan 1969 och 1971 producerade Baldwin-Motion Performance ca 10 fas III GT Corvetter - den ytterst begränsade produktion gör dem till några av de mest värdefulla av bolagets superbilar. Bilarna var baserade på produktionsmodeller trimmats och anpassas med tillägg såsom en ny kam, nya rubriker, ett höghus intag, en tre-FAT förgasare och duell elektriska bränslepumpar. Addera Exterior

Varje fas III GT Corvette var skräddarsydd på beställning, och inte två av dem var exakt likadana. Typiska GT ändringar, dock inkludera en fastback bakruta, en huv scoop, anpassade lameller side, anpassade bakljus, anpassade sidospeglar, ny gas tanklock, utsvängda fendrar och fasta strålkastare som ersatte de infällbara fabriken strålkastare. Baldwin-Motion Performance varumärkesskyddade anpassade GT färgsättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91145.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.