Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Avante Car

När en dominerande kraft bland biltillverkare i världen, Studebaker var ytterst svår finansiell situation i början av 1960-talet. Behöva återuppliva försäljning, bolagets vd, Sherwood Egbert, kallas i en känd designer att komma med en bil som skulle hetsas yngre köpare och förvandla Studebaker till en biltillverkare för framtiden. Raymond Loewy

Född i Frankrike men att göra sin professionella effekter i USA, var Raymond Loewy kanske den mest kända industridesigner av nittonhundratalet. Hans design av transporter teknik, från Pennsylvania Railroad s GG1 lok till Greyhound bussen, utstrålade modernitet och en beredskap för framtiden. År 1961 anlitade Studebaker Loewy att utforma en ny bil för företaget, en bil som skulle ge den ärevördiga biltillverkaren en ny bild som skulle tilltala yngre köpare. Resultatet var Avanti. Addera Studebaker

Grundades 1852 i South Bend, Indiana, Studebaker Brothers Manufacturing Company började med att vagnar och trädde bilmarknaden strax efter sekelskiftet det tjugonde århundradet. Genom 1920-talet, var Studebaker den största tillverkaren av bilar i världen. Ekonomiska svårigheter plågat bolaget i efterkrigstiden, och genom 1960-talet, var Studebaker desperat att hitta en kommersiell framgång. Dess nya Lark modellen introducerades 1959, var ett försök att komma in på kompakta bilmarknaden, och införandet av Avanti i 1962 var en hoppfull razzia i en värld av sportbilar.
The Original Avanti

1962 Avanti blickade framåt. Loewy design för bilen var typiskt snygg och aerodynamisk, tillverkad av glasfiber och fri från krom, lister och ornament. Dess distinkta frontänden omsättningen under de Studebaker quad strålkastare för ett enkelt par av ljus i en karosspanel utan galler. Drivs av en 289 kubiktum V-8 motor, presenterade Avanti skivbromsar och servostyrning. Senare överladdade versioner av Avanti motor producerade upp till 400 hästkrafter.
Senare

slutet av Studebaker produktionen vid sin South Bend fabrik 1963 innebar slutet på Avanti som en Studebaker produkt. Bilen hade redan fått en entusiastisk skara, dock, och ett par av entreprenöriella Studebaker handlare köpte rättigheterna att tillverka bilen. Deras företag skulle producera Avanti i begränsat antal till 1985. Nya ägare och ett företag med ett nytt namn, det nya Avanti Motor Corporation, tillverkade nya Avanti modeller i den sista halvan av 1980-talet, flyttar produktion från South Bend till Ohio. Avanti Motors, det sista företaget att tillverka bilen, upphörde med produktionen 2007.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91144.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.