Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur Återskapa Manuell Box Styrväxel på en 1966 Mustang

1966 års Mustang lekte tre styrande lådor. Två var manuell och en var makten. Den styrväxel identifieras av en aluminium-tagg som är kopplad till en av bultarna. Taggen kommer att ha två linjer med den översta raden identifierarkoden. Koden för manuell styrning bör vara HCC-AT eller HCC-AW. Den förstnämnda användes i lägre prestanda Mustangs och hade en vända förhållandet 19.9:1 med 4 5/8 varv för att låsa. Den senare användes i de högpresterande bilar som Shelby och hade en svarvning av 16:1 med 3 3/4 rattvarv mellan fulla styrutslag. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
3/8-tums SAE hylsnyckelsats
1/2-tums SAE socket set
SAE skiftnycklar
Hammer
Drift punch
Stor skiftnyckel
Peka och dö som
3/8-tums momentnyckel fotpund
momentnyckel 0-10 inch-pounds (mycket viktigt) katalog Mekaniker creeper (tillval) katalog Bucket med sprit eller delar bricka
Små delar rengöringskorg
thinner
Media sprängning skåp
Motoriserad stålborste hjul
polermaskin
Emery förening med sisal hjul och White rouge förening med mjuk avsnitt hjul
Prep och Etch
Bakpulver
600 grit sandpapper
1/4-tums hårdvara trasa
rengöringsborstar
Medverkande Blast måla
litiumfett (inte hög temp hjullagerenheten fett) katalog Fettspruta
Maskeringstejp
hängande krokar
Rags
Skyddsglasögon
mekaniker handskar
Visa fler instruktioner
Ta bort styrväxeln
1

Placera bilen på en plan, slät yta, stänga av bilen, satte den i parken, dra åt parkeringsbromsen och sätta stoppklossar på bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och mekaniker handskar.
2

Ta hornet ringen genom att trycka ned och vrida moturs. Hornen ringen ska bara lyfta ut. Med hjälp av hylsnyckel, skruva av muttern ratten. Montera avdragaren ratten med rätt bultar. Dra ner på mitten bulten på avdragaren till pop ratten från axeln. Ta ratten. Koppla ur selen kolumnen ledningar. Med hylsnyckeln, ta bort de två muttrarna som håller brace rattstången till instrumentbrädan. Ta rattstången från axeln med en vridande rörelse rakt upp rattstången.
3

Jack upp bilen och placera på pallbockar. Med en 1/2-tums enhet hylsnyckel bort pitman armen muttern. Skjut pitman arm avdragare över axeln och dra åt centrumskruven tills pitman armen drar gratis. Med 3/8-tums enhet hylsnyckel, ta bort de tre skruvarna som håller styrväxeln till ramen. Hela styrväxel och axeln bör lyfta ut ur bilen i de flesta fall. I vissa fall motorfästen måste tas bort och motorn kapade upp. Addera Demontering av
styrväxel
4

Placera aggregatet styrväxeln på en ren arbetsbord . Ta bort de tre skruvarna på den övre plattan med en hylsnyckel. Med en hammare och ett dorn, lossa justeringen ringmuttern lås och ta bort. Med skiftnyckel, ta bort justeringen muttern från den ingående axeln. Sektorn Axeln ska nu lyfta ut ur racket blocket. Ta försiktigt bort inmatningsblocket axeln rack och resten av de inre delarna. Räkna och se till att inte förlora någon av de recirkulerande kullager.
5

Place de mindre delarna i en rengöring korg och alla de större delarna i delar bricka eller hink med sprit och låt dra i ett par timmar för att lösa upp alla gamla fettet. Rengör alla delar med en borste för att avlägsna allt gammalt fett och föroreningar. Blås bort alla delar med tryckluft. Någon av de yttre ytor som ska målas som har rost eller korrosion kan vara media blästras eller rengöras och prepareras med Prep och Etch. Maskera eventuella packning eller tätning ytor och hål. Media spränga den yttre ytan endast av de viktigaste styrväxeln, topplatta och yttre skruvar och muttrar. Alternativt, spraya med Prep och Etch, låt torka, sedan neutralisera med vatten och bakpulver. Blås alla objekt torra med tryckluft.
6

inspektera alla interna komponenter för gropar och korrosion. Var särskilt uppmärksam på de ytor rack blocket, styrarmsaxeln och recirkulerande bollar. Om alla ytorna av dessa delar är inte ljus och smidig, ersätt med en ny del. Se till recirkulerande bollen guiderna inte delas.
Montage av styrväxel
7

Häng rengjorda och förberedd yttre delar på krokar och måla med gjutna Blast och låt torka. Placera de yttre bultarna med hårdvara trasa och måla med Skådespelare Blast och låt torka. Om lagerytorna i sektorn axeln och drivaxeln poängsätts, Slipa med 600 grit sandpapper, sedan polera med smärgelduk på polermaskin. Avsluta buff med vit rouge. Ytorna bör vara släta och polerade utseende.
8

Packa alla lagren med litiumfett. Efter de särskilda anvisningar i din rebuild kit, tryck försiktigt in masken lagerskålen och sektorn bussningar axeln. Smörj axeln med litiumfett och centrera gallret på axeln. Montera bärande rören och 31 lager på varje sida. Stäng inte av axeln eller racket tills alla 62 lager är installerade. Efter alla lagren är installerade, rotera rack fram och tillbaka och se till att inga lager falla ut. Om de gör det, riva monteringen tillbaka isär och börja om.
9

Sätt i rack och masken montering i rutan och tråd i masken lagret skaderegleraren cap. Dra åt till 4-5 tum-pounds och installera låsmuttern. Klicka i bottenpluggen. Smörj styrarmsaxeln med litiumfett och insatsen i huset. Byt packning, täcka och löst installera täcka bulten. Kontrollera om någon lash lek innan åtdragning bultarna. Dra åt bultarna till 20 foot-pounds bort fettet pluggen och locket bulten på den motsatta änden av lådan från fett pluggen. Med fettspruta packa in fett hålet tills den kommer ut locket hålet. Sätt tillbaka och dra åt locket bult och fett kontakten till 20 foot-pounds. Glöm inte att sätta identifieringsbricka på omslaget bulten.
10

Justeringen av styrarmsaxeln ändspelet och växelingrepp belastningen är exakta och detaljerade justeringar. Följ anvisningarna i Ombyggnadssatsen eller riktningar justering vid Stangerssite.com. Addera Mount styrväxeln i Vehicle
11

manöver ingående axel genom eld vägg och ställning styrhuset på ramen. Montera tre box bultar. Kontrollera att den ingående axeln är i centrum av resor och hjulen är raka. Sätt tillbaka pitman armen och mutter. Dra rutan till ramen bultarna till 50-65 fot-pounds. Dra åt pitman armen till styrarmsaxeln muttern till 85-110 fot-pounds. Byt motorfästen om den tas bort. Ta bilen från domkraften och lägre.
12

tillbaka rattstången. Gänga på muttrarna fästet och dra åt. Sätt tillbaka klippet ledningsnätet. Montera ratten och mutter. Dra åt muttern ratten till 25-35 fot-pounds. Sätt tillbaka hornet ringen och våren. Ta stoppklossar. Provkör bilen.
13

Njut ny glappfri och exakt styrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91143.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.