Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om Gremlin Car

Den amerikanska Motor Company Gremlin var en kompakt bil som produceras för 1970 1/2 års modell genom 1978 års modell. Erbjuder mer makt än andra små komprimerar och kärlek-det-eller-hata-det styling, ristade Gremlin en solid nisch inom ett marknadssegment precis börjat att nå mognad. Idag har bilen en solid entusiast bas med ett ganska stort antal restaurerade och välhållna exempel kör om amerikanska vägar. Modell Inledning

Gremlin infördes i april 1970 som en 1970 1/2 modell. Den nya subcompact ekonomin bil var relaterad till AMC: s helt nya Hornet i både sin plattform och styling, men innehöll en hackad bakre ände med styling liknar något annat på den tiden. Med sin öppna bakrutan, var Gremlin en av de tidigaste bilarna som verkligen skulle kunna kallas en kombi. Både två-och fyrsitsiga modeller erbjöds. En av bilens stora säljargument var sitt val av två inline sexcylindriga motorer undantränger 199 cubic inches och 232 kubiktum. Andra subcompacts som Volkswagen Beetle erbjuds anemiska fyra cylindrar vid tidpunkten.
År-till-år Förändringar

År 1971 var tvåsitsig modell avbrytas. En ny toppnivå trim, den Gremlin X, hade ränder varumärke sida och några mindre prestandaförbättringar. En större 258 kubik-tums sex erbjöds också. Årsmodell 1972 förde införandet av en V-8-modellen till lineupen, förskjuta 304 cubic inches och utveckla 150 hästkrafter. Årsmodell 1973 presenterade några förändringar utom för små ändringar i exteriör och ett större baksäte. För 1974 gick styling igenom en stor refresh med både främre och bakre ändar ser betydligt annorlunda. Året därpå var mestadels en överföring, men mindre förändringar som elektronisk tändning och en katalysator tillsattes. År 1976 var det V-8 motorn tappade och något omarbetad exteriör skiljer bilen från tidigare modeller. För 1977 Gremlin var helt omgjorda på ett kort plattform, men mekaniskt var det mycket nära till sin föregångare. En ny fyrcylindrig motor utvecklad av Porsche och Audi sattes till lineupen halvårsskiftet. År 1978, det sista året av produktionen interiören stiliga medan bilen mekaniskt förblivit nästan densamma.
Demise

För 1979 Gremlin ersattes med AMC: s nya Spirit liftback modell. Efter nio år av produktion, var den söta lilla bilen slutligen skickade ut på bete. Anden var en mycket modernare bil, även om dess styling liknade andra tidiga 1980-talet eran modeller och utan charm sin föregångare.
Samlare Idag

Gremlin har en solid fans, men på grund av modellens tendens att rosta och riskerna av att hålla bilar producerade 40 år sedan, är färre och färre exempel patrullera vägar idag. Särskilt önskvärt är V-8 modeller, tillräckligt snabb för att hänga med i dagens sportiga kompakta bilar som standard Honda Civic. Den Gremlin har varit med på flera moderna tv-spots.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91141.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.