Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om 1932 Ford Coupe Tre Fönster

Hot rodders idag skyldig en tacksamhetsskuld till Edsel Ford, son till Henry Ford, som kämpade hans far att föra europeiska styling till Lincoln och modell A. Kanske Edsel längsta varaktig prestation framkallade 1932 Ford Deluxe Coupe, även kallad tre-window coupe, som blir kvar som farfar till hot rod. Dess kropp styling är så dramatisk att en småindustri framkom att tillverka Deluxe Coupe repliker. Origins

Edsel Ford var en liten, reserverad man som spenderade mycket av hans unga liv skjuta till sin far. När Ford förvärvade Lincoln i 1922, tillät Henry lyxbil blir Edsel projekt. Edsel kraftigt påverkad styling genom att härma de lyxiga europeiska bilar i dag. Edsel förvandlat den föråldrade Lincoln till ett av Nordamerikas ledande lyxbilar. Hans motsvarande sätt utformat Model A debuterade 1928 och blev omedelbart dubbat "Baby Lincoln" för att ta sin styling cues från större bil. Edsel såg Model A: s ersättning för 1932 i samma anda genom att ha en sportig, europeisk känsla med en låg profil och minimalistisk design. Henry hade ett järngrepp om ingenjörsvetenskap. Både Lincoln och Model A led av arkaiska mekanik, men utseendet på Ford 1932 lovade att vara något utöver det vanliga.
Kraft och skönhet

Men Henry var inte så trubbig inte erkänna att hans konkurrenter att slå byxorna Ford i tekniska framsteg, inklusive motor hästkrafter. Medan Edsel arbetade på 1932-modellens konstruktion, Henrys ingenjörsteam fulländade platt-head V-8 motor. Här träffade makten skönheten i stor skala. Ford utvecklat en kraftfull motor i en kompakt och pålitlig paket, och sedan placeras i en jämförelsevis kompakt kropp. De två funktionerna skapade grunden för de hot rods som kom i slutet av 1940 och muskelbilar på 1960-talet.
Kaross och chassi

Ford placerade 1932 tre fönster coupe på en 106-tums hjulbas. Dess bakaxel var en trekvarts flytande typ med en spiral bevel och 4.11-till-1 differential. Tvärgående bladfjädrar vadderad kroppen och ram och bromskraft kom från den gamla skolan fyrhjulsdrivna kabel Mekaniska bromsar istället för de hydrauliska bromsar många konkurrenter som används. Chassit "teknik var vanligt, men kroppen och motorn var annorlunda. Edsel Ford hade Murray Body Company bygga kroppen genom att ge vindrutan en liten kratta, och sedan avrundning stolparna lätt att integrera sömlöst i taket. Edsel utformade också kåpan att integreras i kroppen, vilket gör det verkar som en enda enhet från framsidan till baksidan. Det var relativt lätt på £ 2493. Addera Flathead V-8

Kombinera denna kropp var Henrys 221-kubik-tums V-8. Det innehöll en 3,0625 tum borrning och 3,75-tums slaglängd och en aluminium insugningsrör. Den hade en 5,5-till-1 kompressionsförhållandet att generera 65 hästkrafter. Ett år senare, förstärkt ett högre kompressionsförhållande och tillsats av aluminium huvuden hästkrafter till 75. Genom 1953, klättrade hästkrafter till 145 hästkrafter. Den 1932 Ford tre fönster coupe markerade den första V-8-driven bil tillverkas för massmarknaden som kostar bara $ 575 och erhålls utmärkt gas körsträcka på 20 mpg ($ 9089 i 2010 dollar).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91140.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.