Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Heta Pontiacs av ​​1950-talet

I början av 1950-talet var Pontiac känt för att bygga stora, långsamma, praktiska bilar som hövding Deluxe och Deluxe Catalina. Till skillnad från många Fords och Chevrolets från samma tid, var Pontiac långsamt att anta V-8 motor, utan föredrar att använda L-head motor som de flesta bilar i slutet av 40-talet kom utrustade. Som Pontiac började producera snabbare och sportigare bilar i mitten av 50-talet började den uppfattningen att förändras. 1955 Star Chief

Star Chief var Pontiac flaggskepp bil mellan 1954 och 1957. Den hade en hård topp och var utrustad med en Strato-Streak V-8 motor som hjälpte Pontiac börja omforma sin image av att producera långsamma bilar gynnas av äldre förare. Den '55 Star Chief var bekant med som Lucy och Ricky bil i episoder av "I Love Lucy", som säkert inte skadar bilens säljbarhet.
1956 Bonneville
< p> Pontiac hade ett grundmurat rykte för att göra stora, långsamma, säkra bilar som främst vädjade till äldre förare som föregick införandet av Bonneville. Den Bonneville var den första bilen att skaka den uppfattningen. En bränsleinsprutning prestanda bil, var det begränsad upplaga Bonneville en cabriolet med en 287 kubik-tums V-8 och en "raket siluett" liknar Ford Thunderbird. Den Bonneville var den första Pontiac erbjuder spänningen av en sportbil.
1958 Chieftain

Hövdingen hade varit i produktion sedan 1952, men designen förnyades 1955. Det fortsatte med att nå sin spets som en muskelbil 1958. Den '58 Chieftain hade längre, lägre linjer än sina föregångare. Den hade också en honungskaka grill och en hel del krom. Den V-8 motor i '58 Chieftain utvidgades till 370 cubic-inches och kunde utnyttja kraften i 270 hästar. 1958 var det sista året hövding producerades.
1959 Catalina

Catalina infördes som en ersättning för den avvecklade hövding. Liksom sin föregångare, hade Catalina långa, låga linjer. Dock var Catalina kortare än hövding. Den hade en kraftfull V-8 motorn ökas ytterligare till 389 cubic-inches. Det hade också den distinkta split galler som skulle bli ett varumärke för Pontiac i årtionden. Den Catalina var på många sätt en föregångare till senare muskel bilar tillverkade av Pontiac, såsom GTO.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91115.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.