Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur att kontrollera äktheten av Classic Cars

Köpa en klassisk bil är en viktig investering för alla samlare, oavsett om det är en 1927 Duesenburg eller en 1965 Ford Mustang. För att säkerställa att insamlaren får vad han betalar för, är det viktigt att fastställa bilens härkomst för att avgöra om det är den äkta varan. A 1964 Studebaker Avanti knåpat ihop från olika Avantis håller inte samma värde som en fabrik original. Autentisering en klassisk bil tar detektivarbete. En samlare kan vara villiga att betala för en klassiker utan en ursprunglig sändning eller motor, men att veta dess historia avgör utfallet av försäljningspriset. Saker du behöver
penna och papper
kamera
Visa fler instruktioner
1

Record chassinumret. Beroende på bil kan det VIN vara på förarsidan dörrposten, förarsidan instrumentbrädan eller stämplat på ramen. Ansök om sitt ägande historia från den lokala avdelningen av motorfordon. För en avgift, kommer DMV lista de tidigare ägarna tillbaka till sin försäljning från generalagenten. Vissa statliga DMVs får endast lämna uppgifter från de föregående åren.
2

Record identifikationsnummer från motor, växellåda och bakaxel. Den biltillverkare, auto butiker restaurering, och många webbplatser och klubbar bil har serienummer sjökort som tillåter köparen att kontrollera siffrorna. Befintliga stora biltillverkare kan också ha ett arv division som arkiv fordonsdata. Dessa serienummer ska matcha VIN och varje del i diagrammet. Om siffrorna inte stämmer, är bilen inte ett original fabriken modell.
3

värva försäljningsrekord i auktionshus som säljer high-end klassiska bilar. Auktionshus utför bedömningar och egna undersökningar i härkomst av ett fordon. De kan spara dig tid och pengar genom att dela sina egna register.
4

dubbelkolla resultaten. Skrupelfria säljare eller konservatorer auto får nit en VIN-skylt och serier stämpel nummer stulits från en äkta klassisk bil. Siffrorna stämmer, men bilen är en bluff. Söka hjälp från en ansedd auto restaurering företag. Liksom kriminaltekniska analytiker, kan en konservator avgöra om VIN och serienummer är giltiga.
5

Sök fordonet för att bygga eller sända blad gömda i de främre eller bakre sätena i bilen. Bygga ark ger omfattande data om bilens konstruktion på fabriken. Montörer placerar bygga arken inuti sätena som bilen rullar ner det löpande bandet. Om de bygga arken saknas, kan biltillverkaren arv division levererar kanske kopior.
6

Fotografera hela fordonet, inklusive mekaniska komponenter, interiör och exteriör. Fotografera alla serienummer och VIN plattan. Köp eller få bilder av äkta Personvagnars fabrik klassiker. Bilder kan vara tillgängliga från bil klubbar, auktionshus eller biltillverkaren. Jämför detaljerna i en känd verkligt instrument med din egen. Sök efter att matcha exteriör och interiör färger, klädsel och mekaniska komponenter. Även formen och typen av bultar, brickor och skruvar att avgöra äkthet. Icke-original bultar och skruvar antyder ett tidigare, om inte slarvig, återställande eller reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91104.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.