Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur återställer jag en 1966 Ford F-100 pickup?

Den allra första Ford lastbil byggdes 1908. Det var den tredje bilen Henry Ford byggde. Ford Motor Company producerade ett antal andra lastbilar mönster under många decennier. Dessa inkluderade Model T en-tons lastbil och Model A Open-Cab och modell B. Ford F-Series linje av lastbilar debuterade 1948. De lastbilar på den tiden sträckte sig från F-1, med en halv-tons kapacitet, till den mycket större F-8, med en kapacitet på tre ton. F-1 döptes F-100 1953. Saker du behöver
Grundläggande fordonsindustrin verktyg
Reservdelar
talja
Visa fler instruktioner
1

Skapa en arbetsyta på minst två till tre gånger storleken på lastbilen. Arbetsområdet måste ha tillräcklig belysning och tillgång till el. Köp ett antal containrar varierar i storlek från små till mycket stora. Dessa kommer att användas för att lagra delar som tagits bort från lastbilen och nya delar inväntar installation.
2

Ta bort de yttre delarna av lastbilen. För 1966 Ford F-100, de yttre komponenter inkluderar dörrarna, bakluckan och huven, fram, bakljus, hjul och båda stötfångarna. Dessa delar kan alla tas bort med grundläggande fordonsindustrin handverktyg. Elverktyg kan även användas.
3

Ta transmissionen och motorn med ett block-och-tackla eller lyftanordning. Rengör motorns och lagra den i olja om det kommer att användas i fordonet igen. Ta lastbilens fjädrar och axlar. Avlägsna kylaren. Etikett och lagra alla små delar som skruvar och brickor.
4

Ta bort mattor och klädsel. Demontera och ta bort konsolen och säten. Ta bort sidostyckena och fendrar. Märk alla kroppens delar för att underlätta identifieringen senare. Undersök alla karossdelar och avgöra om reparation eller byte krävs. Byt ut alla delar av kroppen och golv som har rostat sönder. Installera dörrar, fendrar och bakluckan. Sätt tillbaka sidostyckena, skärmar och huv.
5

Kontrollera alla motorkomponenter för att se vart fungerar korrekt. Byt varje fel komponenter. Använd en lyftanordning för att lyfta den återställda motorn i lastbilen. Ta ytterst försiktig med att inte skada några bitar medan du sätter tillbaka motorn. Sand utsidan av trucken. Coat alla ytor du vill måla med fordonsindustrin primer. Låt torka enligt tillverkarens anvisningar. Applicera bil färg till alla primade områden och låt det torka.
6

Sätt tillbaka de främre och bakre lamporna. Sätt tillbaka det främre och bakre stötfångare. Kontrollera de borttagna hjulen avseende slitage. Installera nya hjul om det behövs. Reupholster och installera sätena. Installera nya mattor. Byt dörrpaneler, konsol och alla återstående trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91101.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.