Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man installerar en Flathead V8 i en Model-A Ford

Skönheten i tidig modell A Ford bil och lastbil var och är den lätthet med vilken motorerna, ramar och organ kan bytas. En av de designelement i Henry Fords löpande band innebar att samma delar fick tillverkas om och om igen. I själva verket var det inte förrän i början av 1940-talet för att modell A ramar har förändrats alls. Det innebär att tidiga platt huvud V8-motorer passar lätt in på Model A ramar, utan att ens behöva lägga nya motorfästen på ramen. Saker du behöver
1/2-tums enhet socket uppsättning
motorlyft
Visa fler instruktioner
1

Leta motorfästena på ramen på bilen , sedan justera platt huvud motorns fästhål ovanför dem. Tidiga platt huvud Ford V8 motorer kräver ingen anpassning till ramen för att montera motorn.
2

Släpp trycket på motorlyft att sakta sänka motorn mellan rambalkar i bilen. Sätt in monteringsbultar för motorn genom toppen av monteringshålen lokaliserade på motorblocket. När motorn är ungefär på plats, skjut bultar genom ramen monteringshålen.
3

Montera muttrarna som håller fast bultarna på plats, sedan vridmoment ner dem med hylsnyckel. Använd hylsnyckel skruva drivaxeln till växellådan.
4

Installera kylvätskeslangarna från motorn till kylaren. Den övre kylarslangen är monterad på toppen av motorn, på förarsidan cylinderhuvud. Den nedre kylarslangen dirigeras från botten av kylaren till basen av vattenpumpen, som är monterad på framsidan av motorn. Slangarna installerar använder komprimering band.
5

Slutför installationen av motorn genom inkoppling av elektriska komponenter till generatorn, sedan fylla motorn med kylarvätska och olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91095.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.