Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man bestämma värdet på en 1968 Ford LTD

Ford LTD började sitt liv som en trim nivå för 1965 Ford Galaxie 500. Vid tiden för 1968-modellen rullade i produktion, blev bilen en modell i sin egen rätt. Den 1968-modellen är mest lik den föregående 1967 års modell med några skillnader. Dessa inkluderar några smärre kosmetiska förändringar, samt en förändring till en 302-kubik-tums motor som standard kraftverket. Som med många klassiska bilar, det finns flera steg du bör ta för att bestämma värdet på en 1968 Ford LTD. Instruktioner
1

söker sig till andra som är bekanta med denna generation av Ford LTD. De som aktivt köpa, sälja eller värdera dem kommer att ha den bästa idé om vad din är värt. Sök efter personer med insyn i 1968 Ford LTD på bil entusiast forum. Kontrollera dina lokala klubbar bil entusiast för alla med kunskap om bilen. Bläddra igenom tidningar för entusiasten tidskrifter eller söka ditt lokala bibliotek för relevanta artiklar eller böcker.
2

Förvissa skicket på bilen. Den vanligaste skalan används av klassisk bil entusiaster har en räckvidd på fem punkter som utgör möjliga förutsättningar (och därmed värdet) av bilen. Dessa är, i ordning från bäst till sämst, "Excellent" där bilen är i perfekt eller nära perfekt skick kosmetiskt och mekaniskt, "Very Good" där bilen kan ha några kosmetiska eller mekaniska defekter som håller den från att vara topprankad , "Good", där bilen kan ha vissa lätt-reparerade fel och kan lätt återställas, "Fair" där bilen kräver sannolikt en måttlig mängd av reparation (denna kategori brukar gäller bilar som är kosmetiskt snygg men har många mekaniska fel) och slutligen "bildelar" där bilen skulle bli mycket dyrt /omöjligt att reparera och är en källa till delar bara.
3

Kontrollera produktion historia av bil du söker på att se om det är på något sätt unik. Till exempel kan den ha en sällsynt alternativ. Å andra sidan kan det vara helt slut. Denna omständighet bidrar till bilens sällsynthet. Den mer sällsynta i LTD du tittar på är, desto mer kommer det att vara värt.
4

reda på om bilen har ändrats eller anpassas på något sätt. Ju längre bilen är från dess ursprungliga, fabriksinställningar, desto mindre det uppfattas att vara värt. Anpassning tenderar att sänka värdet på klassiska fordon.
5

Check för Ford LTD efterfrågan i området. Du kan göra detta genom att kontrollera lokala Kijiji eller Craigslist sidor, liksom auktionssajter och tidskrifter. Om det finns många Ltds av den generationen som säljs i området, kommer deras värde att vara mindre på grund av det ökade utbudet. Emellertid är det omvända också sant. Om det finns många "Wanted"-annonser som söker en LTD i den generationen och få bilar för att fylla denna efterfrågan, kommer värdet att gå upp därefter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91085.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.