Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter golvplattan i en 1969 Camaro

En av de problem som muskel bil konservatorer måste brottas med är förekomsten av rost på sina bilar. Ingen plats för en bil är mer mottagliga för rost än golvet. Replacement paneler för 1969 Camaro är relativt lätt att installera, dock, och när den är korrekt installerad, enkelt passera de rigorösa kontroller som krävs för att ha bilen bedöms på utställningar. Saker du behöver
Tigersåg
Skärande bearbetning sågblad
Stålborste
Metall skärmklipp
Metal inert gas svetsare
Svetsning handskar
Svetsning Drill hjälm

slipskiva
Primer
Spraya på gummerad underull
Visa fler instruktioner
1

Skär bort den rostiga delen av golvet med tigersåg, att vara uppmärksam på den plats av bränsle-och bromsledningar samt Camaro sub-frame rails. Du måste ta bort så mycket av det rostiga materialet som möjligt, tills du är kvar med en lämpligt stark pjäs som kan användas för att svetsa på nya golvet panelen. Det kan fortfarande vara lite ytrost på resterande panelen, så länge det finns minst 1/32-inch av svetsbart material.
2

Städa upp resterande ytan rost med en stålborste. Det är särskilt viktigt att ta bort ytrost för att förhindra rost från att återvända, och för att ge en ren yta att svetsa i den nya golvpanelen. Addera 3

Lay ersättande golvpanelen till Placera på golvet. Det kommer sannolikt att behöva trimmas för att matcha de nedskärningar som du gjort med tigersåg. Använd metall sekatören för att ta bort material som du inte behöver tills den nya golvplattan passar precis i hålet skuren i golvet. Metallen bör vara även med plats på vilken den kommer att svetsas, snarare än överlappande.
4

Svetsa ersättande panelen på plats med hjälp av punktsvetsar snarare än att försöka köra en svetssträng. Punktsvetsar kommer att förhindra panelen från skevhet under de extrema värmen från svetsningsoperationen. Först svetsa de fyra hörnen av panelen för att säkerställa att den är korrekt belägen, sedan börja de punktsvetsar i klockan 12, hoppa 3 inches med varje punktsvets tills du har helt svetsat golvet panelen på plats.

5

Använd en slipskiva monterad på en övning för att rensa upp undersidan av bilens svetspunkter. När jämnas, spraya panelen med primer och undercoating att förhindra nya korrosion. Även primer insidan av panelen, men du behöver inte spraya den med underredsmassa. Primern är tillräcklig för att skydda panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91079.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.