Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Återställa en 1965 Mustang Convertible

Återställa en 1965 Ford Mustang cabriolet är en utmanande men ytterst givande projekt. Din bil kan ha affektionsvärde eller kanske du gör återställningen för att öka bilens investering värde. Känn dina gränser och farma ut delar av arbetet som är bortom din förmåga. En bra mekaniker inte nödvändigtvis vet hur man gör karossen, och vice-versa. En restaurering är mer än bara en ny lack, men behöver inte vara en hel kropp-off ombyggnad. Sätta gränser för hur mycket tid och pengar du vill sätta in i projektet. Saker du behöver
1965 Ford Mustang cabriolet projekt bil
Automotive butik
Automotive verktyg
Acetylen torch
Welder
Grinder
sandblasteren
Delar Wire renare
pensel
lackfärg
Påstryckningsutrustning
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en 1965 Ford Mustang cabriolet för att återställa. Alla tillstånd är lämpliga. Gör en grundlig bedömning av bilen för att bestämma det arbete som kommer att behöva. Gör en checklista för mekanisk och karosseri bilen kommer att behöva. Leta efter ändringar som gjorts av tidigare ägare som behöver korrigering för att matcha den ursprungliga designen av bilen.
2

Rada upp en butik, helst med en hydraulisk hiss eller en smörjgrop för att göra ditt jobb lättare. Upphandla en komplett uppsättning fordonsindustrin verktyg. Få tillgång till en kropp och lackeringsverkstad om möjligt, om inte använda ditt garage. Säkra en källa för nya gamla lager delar för Mustang. Skaffa manualen och specifikationerna för din bil.

.
3

Gör en checkup av bilens mekaniska skick. Kontrollera styrning, fjädring, bromsar, avgassystem och ledningar för att se vad som behöver arbete. Inspektera motorn för att se om den behöver byggas om eller bytas ut. Demontera motorn för att rengöra de yttre delarna med en stålborste och delar renare. Sandblästra rostiga delar för att avlägsna korrosion. Hyr en mekaniker om du inte är upp till jobbet eller inte har tid.
4

Slutför en diagnostisk kontroll av bilens kaross. Notera eventuella rostiga fläckar. Kontrollera ramskenorna, kokkärl golv och bagageutrymme för rost, eftersom de är problemområden med 1965 Mustangs. Inspektera vridmoment lådor unika för Mustang konvertibler för rost. De är placerade under sparklisterna. Byt ut dem om det behövs eftersom de påverkar stabiliteten i unibody bil.
5

Klipp ut eventuella fastrostade kroppsdelar med en acetylen fackla. Svetsa in ny plåt. Använd leda svetsning om du vet hur. Grind och sand alla sömmar tills de är släta. Slipa bilen och måla om det eller bara röra upp den ursprungliga färgen. Reupholster insidan eller plåster några tårar, brännskador eller punktering. Reparera eller byt ut suffletten. ReChrome några kroppsdelar som har korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91051.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.