Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man byter en Radio högtalare i en 1976 Corvette

Den 1976 Chevrolet Corvette var den sista modellen som marknadsförs som en "Stingray." De ursprungliga högtalarna är ofta spruckna och försämrats på dessa äldre bilar. Byte av autentiska högtalare i den övre instrumentpanelen är svårt och kräver avlägsnande av många inredning stycken inklusive den övre streck pad. Många ägare väljer att lägga nya högtalare i kick-panel snarare än att ersätta originalen. Välj rätt ersättare högtalare från en ansedd Corvette leverantör om anslutning till fabriken radio. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Duk
Open-end skiftnycklar
Mutter förare
Replacement högtalare
Visa fler instruktioner
1

Bestäm högtalare som behöver bytas ut genom att ändra balansen kontrollen från vänster till höger på radion vredet.
2

Öppna batterifacket bakom förarsätet och koppla den negativa batterikabeln med en sockel eller skiftnyckel. Förhindra skador på mittkonsolen genom att täcka den med en trasa.
3

Ta solskydd med en stjärnskruvmejsel. Ta bort skruvarna som håller vindrutan-header gjutning på plats och ta bort den från bilen.
4

Lokalisera de två lister vindrutan pelare på varje sida av vindrutan ramen strax ovanför den övre instrumentpanelen. Ta bort de två skruvarna som håller dem i ramen och ta bort dem från bilen.
5

Lokalisera torkare-switch montering. Ta bort skruvarna som håller enheten på övre streck och mittkonsolen klustret (det finns fyra skruvar på luftkonditionerade modeller och tre om icke-luftkonditionerade ettor). Dra ledningsnätet och ta bort enheten från bilen.
6

bort den högra nedre instrumentpanelen genom att ta bort de tre skruvarna längst upp på panelen, två skruvar på den högra ramen, och två skruvar håller panelen till centrum mätaren klustret. Dra försiktigt panelen mot dig och ta ur bilen.
7

Ta bort de tre skruvarna som håller förarens panel sida streck till det övre strecket. Ta bort de två skruvarna som håller klustret center mätaren till vänster instrumentpanelen. Ta bort de två skruvarna som håller den vänstra sidan av instrumentpanelen på ramarna. Dra försiktigt panelen mot dig för att skilja den från den övre instrumentpanelen, men ta inte bort panelen.
8

Leta selar högtalarkabelanslutningar på höger och vänster sida av den övre instrumentpanelen och dra dem från högtalarna.
9

Sitt i passagerarsätet och dra uppåt på mitten instrumentpanelen. Bow den uppåt tillräckligt för sidorna att rensa vindrutan inlägg. Försiktigt dra den mot dig för att frigöra den främre klämmorna, ta bort den från bilen, och placera den på en plan yta.
10

bort fästena metall högtalare håller högtalarna på instrumentbrädan med en stjärnskruvmejsel. Ta bort högtalarna med en mutterdragare eller liten skiftnyckel. Installera nya 4-tum x 6-tums matchande högtalare. Det är alltid bäst att byta högtalare i par.
11

vända processen att installera Dash församlingar och resterande trim bitar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90765.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.