Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur man berättar en 289 från en 302 motor

Fords 289 kubiktum motor ersattes med 302 i mitten av 1968 tillverkningsår. De 289 och 302 har samma motorblock och nästan alla av samma komponenter. Den annorlunda förskjutningen beror på att 302 är något längre slaglängd. 289 och 302 komponenter används ofta omväxlande, vilket gör identifieringen svår. En motor förskjutning stämpel ligger på toppen av cylinderhuvudena, men huvudena kan bultas till endera motorn. Emellertid är en andra förskjutning stämpel pressas in själva blocket under insugningsröret. För att komma åt denna stämpel, måste insugningsröret tas bort. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckel
stor container
skiftnyckel
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Rotera vingmuttern ligger på toppen av luftrenaraggregat i moturs riktning för att ta bort den.
2

Lyft montering luftrenaren av av motorn för att exponera förgasaren.
Sida 3

Kläm stiften på klämman som håller fast bränsleledningen på framsidan av förgasaren tillsammans med tång, sedan flytta klämman bort från förgasaren. Dra bränsleledningen bort från förgasaren.
4

bort förgasaren fyra fästmuttrar med en hylsnyckel och lyft förgasaren bort av insugningsröret.
5

Position en stor behållare under förarsidan av kylaren, ta sedan bort avloppet bulten på motorsidan av radiatorn med en U-nyckel för att tömma kylaren.
6

Lossa klämmorna som håller fast den övre kylarslangen och vattenpumpen slang till framsidan av insugningsröret med en skruvmejsel, och dra sedan de två slangarna bort av grenröret.
7

Lossa klämman som håller fast värmaren slangen till toppen av insugningsröret med en skruvmejsel och dra slangen bort av grenröret.
8

Dra tråden temperaturmätare utanför sin sändande enheten. Den sändande enheten är placerad på framsidan av förarsidan av insugningsröret.
9

Ta bort de 12 bultarna som håller insuget till motorn med en hylsnyckel.
10

Lyft grenröret bort av motorn för att exponera stämpeln cylindervolym på cylinderblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90605.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.