Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Historien om bilproduktion

Börjar med en design skapad av 18th century franska uppfinnaren Nicolas-Joseph Cugnot har bilproduktionen förändrat många aspekter av världens kultur och samhälle. Många amerikaner har svårt att föreställa sig en värld framför bilar, stenlagda gator och motorvägar. Enligt den kulturella kritikern Marshall McLuhan, "Bilen har blivit ryggskölden, skyddande och aggressiva skal, av städer och förorter människan." 18th Century Innovations

1769, fransk uppfinnare Nicolas-Joseph Cugnot (1725-1804) konstruerade och tillverkade ett självgående fordon. Cugnot s fordon, bevarade i dag i Musée des Arts at Metiers, Paris, var ett försök att konstruera en ångmaskin-drivna fordon för att användas av den franska armén. Även om hans "fardier a vapeur" var för instabil för att korsa de obelagda ytor av 19-talets Europa, fick Cugnot en statlig pension, och hans arbete erkändes som nyskapande och viktigt.
19th Century Utvecklingen

innan han blev involverad i bilproduktion, kämpade tyske entreprenören, cykel femåring och industridesigner Karl Benz (1844-1929) som grundare av flera mekaniska verkstäder i sydvästra Tyskland. Efter början ett tillverkande företag med två ägarna cykelförråd i Mannheim, Tyskland, kombinerat Benz begreppen cykeln med sin industriella tekniker för att utveckla Benz Patent Motorwagen, den första moderna elektriska fordon, i 1885. År 1881 bildade Benz världens första bilföretag, Mercedes-Benz. Addera ditt tidigt 20th century Förändringar

Medan Belgien, Schweiz, Australien och Italien utvecklades bil industrier i början av 20-talet, släpat nordamerikanska bilproduktionen bakom. En inföding av Dearborn, Michigan, Henry Ford (1863-1947) bidrog till att skapa en nisch genom att göra bilar överkomliga för vanliga användare, inte bara entusiaster. Efter att ha arbetat som ingenjör med Edisons Illuminating Company, som byggde energikällor stationer i 1880, säkrade Ford huvudstaden och utformade att produkten börjar hans Detroit Automobile Company. Hans första företag var ett misslyckande, som producerar dålig kvalitet och dyra bilar. Hans andra försöket var mer framgångsrik och blev Cadillac Automobile Company. År 1903 bildade han Ford Motor Company, som introducerade T-Forden på marknaden 1908. Varje år fram till 1920, gick priset på T-Forden ner, till stor del på grund av löpande band-metoden Ford genomföras på sina fabriker, vilket gör den till den mest prisvärda och ubiquitous bil på marknaden.
Mid-20th Century Production

År 1924 var det första automatlåda introducerades av Hermann Rieseler av Vulcan Motor, ett engelskt bolag. Individuell hjulupphängning genomfördes vid massproduktion av en Mercedes-Benz modell 1933. Efter åtstramningar i bilproduktionen under den stora depressionen och andra världskriget, var lyxbilar som Ferrari Amerika linjen och Cadillac Eldorado Brougham utvecklas. Under hela 1960 och 1970, betonade biltillverkare standardiserade tillverkningsteknik och införandet av fyrhjulsdrift och bränsleinsprutning.
Late 20th och början av 21-talet Bil Historia

I slutet av 20-talet, kämpade amerikanska biltillverkare i mycket allmänna vägar. Den federala regeringen räddats Chrysler 1980, och Chrysler och General Motors under 2008. Och med augusti 2009, blev de bästa fyra biltillverkare försäljningsmässigt Toyota, General Motors, Volkswagen och Hyundai. Enligt Peter Schwartz och Doug Randall, genomförandet alternativa energikällor, såsom elektriska och bilar väte, är inte bara en miljöfråga i 21-talet, men en nationell säkerhetsfråga också.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/90427.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.