Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Shows >> Content

Tips för att döma Classic Cars

Bil visar är allvarliga saker, och när troféer eller utmärkelser kontanter är på linjen, kan det sätta press på show domare att leverera en rättvis värdering. Dock har organisationer som Classic Car Club of America försökte göra bilutställning döma mer enhetlig genom att skissera särskilda riktlinjer och regler för domare att följa. Utbildningstillfällen

Många bil klubbar och bil organisationer visar erbjuda utbildningar för dem som vill bli domare. Till exempel, regionala kapitlen i Classic Car Club of America kurser erbjuder utbildning och domare utmärkelsen titlar som domare i utbildning, domare, ackrediterade domare och Master domare. Besök med en lokal bil klubb för att se om det har liknande utbildningsmöjligheter.
Scoring ark

domare bör bekanta sig med scoring blad används för uppvisningar. Olika poängsystem används, allt från hemlagad rankningssystem de sponsras av International Car Show Association (ICSA). Den ICSA Systemet poäng ges till bilar och lastbilar baserat på 10 kategorier inklusive lack, fjädringssystem, modifiering av motorerna, hjul och däck, samt ett diverse kategori för extra poäng. Bilar kan tjäna 10 poäng i varje kategori för totalt 100 poäng. Andra poängsystem, såsom det utformats av Classic Car Club of America, börja på en basnivå och dra poäng för sådana frågor som underlåtenhet att starta, ventil ljud eller kraftig rök.

praktisera

Det tar tid att utveckla en kräsna öga nödvändigt att vara en bra domare. Enligt Cruisin Times Magazine, för att vara en bil show domare måste du förstå saker som hur mycket tid modifieringar tar, sällsynthet en viss bil eller den totala "flödet" av en färg jobb. Tidningen säger att det kan ta år att lära sig och kräver visning tusentals liknande fordon att notera subtila skillnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-shows/100428.html

Previous:
Next:

Bil Shows

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.