1989 Toyota 4x4 Truck specifikationer

Den 1989 Toyota serien 4x4 lastbilar var olika versioner av Toyota Hilux, mer känd som "Toyota Pickup" i Nordamerika. Den mest populära bland dem var sporten lastbil versionen kallas Extracab Sport Rally 5. Den SR5 var en robust men ändå bekväm pickup, byggd som svar på Chevrolet och Subaru fyra-hjulsdrivna pickup lastbilar i tiden. En annan populär fyra-wheel-drive truck modell var Toyota 4Runner. Även används oftare som en husbil version av Toyota Hilux var 4Runner utvecklades som en SUV. Trim och funktioner

tvådörrars Toyota pickup kom med främre skålade säten och kunde sittplats upp till fyra passagerare. Det fanns två alternativ för pickup: den 103-tums hjulbas kort-säng version och lång säng version med en 122-tums hjulbas. Utrustad med en oberoende torsionsstång främre hjulupphängningen, var Toyota SR5 kan hantera frekventa off-road utflykter mycket väl.

Den andra versionen, Toyota 4runner, hade en löstagbar glasfiber bakre tak, vilket ger den kompakta SUV en pickup alternativ. Det kom med en dubbla triangellänkar framvagn och en bladfjäder bak fjädring med förskjutna stötdämpare.

Standard funktioner på 4x4 lastbilar var servostyrning, AM /FM stereo, servobromsar, tilt styrning, intermittent vindrutetorkare , och en glidande bakrutan. Toyota pickups kom utrustad med en säkerhets låsningsfritt bromssystem (ABS) avsedd för användning medan i två-wheel-drive-läge. En automatisk differentialbroms Disconnect fanns också tillgänglig som tillval.
Motorer och prestanda

1989 Toyota 4x4 lastbilar fanns med rak fyrcylindrig 2,4-liters motorer, eller 3,0 L V-6 motorer. Den fyrcylindriga kunde leverera 116 hk med ett vridmoment på 140 foot-pounds, medan V-6 var kapabel av 145 hk vid 5.000 rpm, vilket genererar 180 foot-pounds av vridmoment vid 3.650 rpm. Båda motorvarianter kom med en vanlig femväxlad manuell växellåda med överväxel och ett alternativ för automatisk fyrväxlad. Standarden V-6 SR5 hade en stark bränsleekonomi för sin märkeffekt, som kan leverera upp till 17 mpg i staden körförhållanden, och 20 mpg på landsväg. I4-drivna mickar tillgänglig 19 mpg och 22 mpg i staden och motorvägen körförhållanden.
Prissättning


Som av 2010, en 1989 fyrcylindrig Toyota Pickup kan kosta mellan $ 2.500 och $ 2800, beroende på körsträcka och fordonets skick. En V-6-utrustade 1989 Toyota 4runner kan kosta mellan $ 2900 och $ 3500.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99996.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.