Hur att identifiera kroppen av en Chevy Truck

Under åren Chevrolet lastbilar har erbjudits i olika organ stilar --- från pickups, till skåpbilar. Identifiera Chevrolet flak är en fråga om avkodning de relevanta delarna av Vehicle Identification Number, eller VIN. VIN-systemet konsoliderades under 1981 och fortsätter som en standardiserad 17-positionen koden, universal till alla fordonstillverkare. Tidigare har olika system som används av enskilda producenter och eftersom dessa koder förändrats under åren, olika koder kräver olika avkodningstekniker. Saker du behöver
Chevrolet VIN avkodning lista
Visa fler instruktioner
1

Leta reda på VIN-taggen. Beroende på året lastbilen i fråga, det ligger antingen i förarsidan dörrkarmen eller i bortre hörnet av förarsidan instrumentbräda. Om ligger på instrumentbrädan, är det bäst ses genom vindrutan. Om trucken är tidigare än 1981, är VIN 11 positioner, om senare, 17 positioner.
2

Decipher före 1981 VIN. Enligt Chucks Chevy Truck Pages, de sex första positionerna i 11-siffriga VIN är den viktigaste och identifiera, för, divisionen, chassi typ, motor beteckning, serier, kropp stil och årsmodell. Exemplet, CKL149F-100000, är ​​en 1979 Chevy fyrhjulsdrift, halv-tons pickup, tillverkad i Flint, Michigan. Den sjunde positionen identifierar monteringsfabriken och de återstående sex siffrorna är bilens sekventiella tillverkningsnummer.
3

Decode efter 1981 VIN. De viktigaste kroppen identifiering delar av 17-positionen kod är positioner fem till sju. Dessa ståndpunkter utse, för, chassi typ, fordon serier och kroppstyp. En VIN med positionerna fem till sju läsning "C13" är en två-hjulsdrift full storlek 1500 pickup med en fyradörrars hytt.
4

Bestäm bilens årsmodell. Den tionde position VIN identifierar årsmodell. Vinguard.org anges koderna års modell, som börjar med "L" för 1980, fortskrider listan alfabetiskt, byta till en sifferkod, sedan tillbaka. Bokstäverna "jag" "O", "Q", "U", "Z" och siffran "0" används inte någonstans i VIN. Året 1990 representeras av "Y", återgår till "1" för 1991. År 2000 betecknas med "A" Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99910.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.