1982 Jeep CJ7 Distributör: The Specifikationer

Jeep CJ-serien har varit en trogen följeslagare till äventyr friluftsmänniska under många år. Ett av skälen till framgången är den elektroniska distributören. Distributören sänder spänning till varje tändstift vid en bestämd hastighet för att antända gaserna i förbränningskammaren. Distributör Components

distributören består av flera komponenter. Locket och rotorn sitter ovanpå distributören, dessa är ansvariga för att skicka spänningen från spolen till tändstiftet. Nedanför rotorn är utlösaren hjulet och pick-up spolaggregatet. Dessa arbetar tillsammans och sända en signal till den elektroniska tändmodulen, vanligtvis monterad på elden vägg, bort från distributören. Kontrollmodulen skickar sedan en signal till spolen för gnista.
Timing

Distributörer drivs av kamaxeln mekaniskt. Distributören axeln löper rotorn och pick-up hjulet. Tidpunkten för distributören bestämmer när gnistan kommer brand i cylindern. Timing ställs in med ett stroboskop och märken timing, vanligtvis belägna vid harmoniska balansaxel kopplad till vevaxeln. Varje motor har en annan timing inställning. Den 151 fyrcylindriga är inställd på 5 grader BTDC --- före övre dödpunkten. Den 258 sexcylindriga ligger mellan 6 till 10 grader BTDC. Den 304 V-8 ligger mellan 8 och 12 grader BTDC.
Vacuum Advance

Under vardaglig körning, är tändningen flyttar ständigt efter makt behov och varvtalen. Denna justering görs inuti fördelaren med vakuum förväg. Mängden vakuum i insugningsröret bestämmer före gnistan.
Underhåll

lock och rotor bör kontrolleras eller bytas ut under en tune-up. De övriga komponenterna inuti fördelaren är inte utbytbara, är delarna fästs på fabriken, vakuum förväg, pick-up och trigger hjul. Det vakuum förväg ska kontrolleras regelbundet med en vakuummätare, om enheten inte längre innehar ett vakuum det bör ersättas med en ny enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99908.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.