Pontiac GTO Specifikationer

Den Pontiac GTO var en produkt av en tid då muskelbilar härskade på gatorna. Dessa muskel bilar hade massor av makt och relativt låg verkningsgrad, vilket gav GTO smeknamnet "Gas, Däck och olja" på grund av den låga effektiviteten hade i varje av dessa kategorier. Modellen var mycket populär under hela 60-talet och in på 70-talet, men det var slutligen upphörde i mitten av 70-talet. Design och produktion

design från högkvarteret i Pontiac. Den var konstruerad av Russell Gee, John Delorean, och Bill Collins, som var alla ingenjörer och designers som arbetar för Pontiac kring tiden för dess utveckling i början av 60-talet. Bilens ursprungliga designen och födelse diskuteras i Jim Wanger självbiografi, ". Glory Days"

Under muskel bil eran kom många bilar och gick, GTO hade en relativt lång livslängd jämfört med några av sina konkurrenter. Den initiala produktionen började i 1964, vilket gör att 10 år av produktion, tills den sista modellen av GTO rullas ut under 1974. Den mest kända modellen av GTO kom ut 1969 och var känd som "The Judge".
1964 Specs

1964 ursprungliga versionen av GTO var mycket annorlunda från senare versioner, tog som på en snygg och stilren look. Den '64 modellen innehöll en 6.4L V8-motor som var ungefär 389 cubic inches i storlek. Motorn var kapabel att producera 325 hästkrafter. Det presenterade en "Hurst" shifter och en manuell växellåda. Den första upplagan av '64 GTO sålt över 32.000 enheter, var och kostar ungefär $ 4.500.
1969 Specs

Judge modell av GTO var en sportigare -ser version som fortfarande är populär bland bil samlare. De bakljus och galler var nyligen ändrats jämfört med -68 versionen. Detta var också det första året som GTO presenterade tändningen på rattstången, snarare än instrumentbrädan.
1974 Specs

GTO: s sista år presenterade en enorm nedgång i försäljning, vilket ledde till att under avveckling. Bilens utseende hade ändrats jämfört med tidigare modeller, och det var liknande utseendemässigt till Chevy Nova på tiden. Den mindre motorn i '74 var en 5.7L V8, som maxade ut runt 200 hästkrafter. Den '74 kom i en halvkombi samt kombi version. Försäljningen av '74-modellen uppgick 7058 enheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99892.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.