Olika typer av gasmotorer

Den gasdriven förbränningsmotor drivit moderna ålder av transport framåt. Det är den motor som används i flygplan, bilar, båtar och tåg. Många olika typer av denna motor har producerats sedan den första gasmotorer dök upp i slutet av 1800-talet. Som miljömedvetenheten har ökat under senare år, har fordon som använder alternativa bränslen kommer ut på marknaden, men de flesta nya bilar fortfarande drivs med gas. Flygplan

Ett antal gasmotorer används för att driva flygplan. Inledningsvis motordrivna luftfartyg används gasdrivna, turbopropmotorer i början av 20-talet. Under andra världskriget, var jetplan utvecklats och är nu den främsta typen av luftfartyg som används i moderna flygresandet. Dessa flygplan används turbojet, efter-bränning turbojet och turbofan gasmotorer. Likaså helikoptrar använder gasturbinmotorer att snurra propellrar, tända en blandning av gas och luft genom trycksättning.
Automobiles

Två huvudtyper av gasmotorer används i bilar och detta har varit sant sedan slutet av 1800-talet: bensinmotorn där gnisttändning, och dieselmotorn kompressionständning används. Gnistan Metoden antänder en blandning av bränsle och luft med en gnista, medan komprimeringsmetoden trycksätter bränslet, så till den grad att värmen antänder det utan en gnista. Bensin-och dieselmotorer båda har olika egenskaper, såsom olika motor cykler, cylindrar och hästkrafter.
Marine

Boats använder bensin-och dieselmotorer som liknar bilar. Nautical webbplats BoatSafe.com rapporterar att diesel marinmotorer allmänhet håller längre än bensinbilar marinmotorer, men varken varar så länge som deras motsvarigheter i bilar gör. Några större fartyg använder gasturbinmotorer att snurra propellrar på baksidan av båten.
Tåg

Förutom ånga, den ursprungliga motortyp används av lok, moderna tåg köras på bensin och diesel-motorer. Den vanligaste typen är en diesel och elhybrid. En annan hybrid typ är diesel-och hydraulolja lok. Motorer som körs på diesel endast används vanligen endast för små lok eftersom de har mindre makt än hybrider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99855.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.