Hur I.D. Buick Motors

Före användning av gemensamma "corporate" motorer som produceras av olika General Motors fabriker producerade Buick division egna kraftverk för sitt fordon sortimentet. Varje division inom General Motors använde sin egen motor design tills motortillverkning och design konsoliderades från GM på 1980-talet. Samlare, konservatorer och de lokaliserings reservdelar kommer att vilja att korrekt identifiera sina Buick motorer, och det finns flera sätt att slutföra uppgiften. Instruktioner
en

lokalisera fordonet plattan identifieringsnummer på förarens sida av fordonet, vid botten av vindrutan. Buicks gjorda efter 1981 kommer att ha ett 17-siffrigt VIN, och den åttonde siffran i VIN kommer att identifiera motorn fordonet ursprungligen kom med. Buicks som gjorts före 1981 kommer att ha ett 13-siffrigt VIN, och den femte siffran i VIN kommer att identifiera motorn fordonet ursprungligen kom med.
2

Lokalisera motorns serienummer och produktionssiffror kod. Dessa siffror är oftast stämplat på motorblocket, och den exakta platsen kan variera mellan motorerna. Exempelvis är motorn numret på den 215-kubik-tums åtta-cylinder framför av cylinderhuvudet på höger sida av motorn, med produktion kodnummer stämplat upp och ned bredvid den. Motorns serienummer och produktion kodnummer skapades specifikt för dessa Buick motorer, och de också berätta hur många av dessa motorer har gjorts och anläggningen där de gjordes.
3

Kontrollera fysiska detaljer på motorn. Vissa Buick motorer hade olika attribut som inte var närvarande i andra fordon. Till exempel, presenterade "Nailhead" familj Buick motorer ventilkåpor som var horisontellt med marken, något som inte sågs på andra motorer på den tiden. Den 425 ci "Nailhead" motorn utrustad i många Buicks och 401 CI "Nailhead" motor som används i Skylark presenterade motorblock målade i en Buick-specifikt medium eller mörkt rött. Buick använde också en blå-grön färg på andra "Nailhead" block. Distributör placering ger också en ledtråd till huruvida motorn gjordes av Buick.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99833.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.