1976 Ford specifikation

1976 Ford producerade bilar som sträcker sig från den föredragna personliga lyxbil till den ikoniska muskel bil. För baby boomers som vill äga en sportig och snygg bil, byggd Ford fem gynnade modeller. De inkluderade graciös men sportig Thunderbird, Mustang, som blev en av Amerikas mest älskade kompakta och rena muskel bilar, Ford Maverick, Bronco, Fords första generationens SUV, och den medelstora ersättare för Fairlane, Ford Torino. Trim och funktioner

sjätte generationens Thunderbird, uppgraderas i lyxsegmentet bilen, var tillgänglig som en två-dörrars hardtop sedan. Den 1976 Ford Mustang II kom i två trimmar: Cobra II och hingsten. Medan Cobra II-paketet fanns i två-dörrars halvkombi designen, var Avelshingst tillgänglig som en coupé och en kombi. En tredje trim, Mustang Ghia, med coupe och alternativ kombi, gjordes också tillgängliga i 1976 med en valfri måne tak. Torino hade två dörrar och fyrdörrars alternativ som en sedan och en kombi, och dessutom kom som en tvådörrars cabriolet. Den Bronco kom med fyra-wheel-drive paket, och blev populär för off-road utflykter.

Standard funktioner på de flesta 1976 Ford-bilar var servostyrning, luftkonditionering, AM /FM radio, aluminiumhjul och fyra -hjul skivbromsar. Dessutom, kom Ford Thunderbird med tilt styrning, sex-vägs elmanövrerade, farthållare och ett dubbelt avgassystem.
Motorspecifikationer

Thunderbird var den tyngsta av alla 1976 Ford-bilar, som väger strax under 5000 pounds. Den var utrustad med en tung 7.5L V8-motor, som producerar 202 hk med 352 foot-pounds av vridmoment. Ford Mustang II vägde strax under 3000 pounds. Det var tillgängliga med tre motoralternativ: en fyrcylindrig 2.3L i-line OHV med en effekt på 92 hk, en 105-hk 2.8L OHV V6 motor, och 134-hk 5.0L V8-motor som producerade upp till 247 foot-pounds av vridmoment och som byggdes främst för Cobra II. Både Torino och Bronco kom utrustade med V8-motorer, och uteffekter varierade mellan 138 och 152 hk.

Thunderbird byggdes med en standard tre-växlad automatlåda. Den Mustang II kom med en standard fyra-växlad manuell växellåda och en valfri tre-växlad automatlåda. Både Maverick och Torino kom standard med tre-växlad manuell växellåda.
Prestanda och Val

Designad för att vara en lyxig tvåsitsiga, Thunderbird var utrustad med en kulled framvagn erbjuder en bekväm åktur. För Bronco, utrustad Ford den med en bladfjäder bakre upphängning, och används bromsar och axlar från F-100 lastbilar. Den Bronco hade också alternativ för en extra bensintank, en snöplog, en husbil och enheter med överväxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99802.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.