85 Mustang GT Specifikationer

År 1985 ersatte Ford den gamla Mustang GT gjutjärn grenrör med rostfria headers och lagt dubbla avgasrör. Ford förbättrades också GT: s fjädring för att hålla jämna steg med den ökade motoreffekten. Förändringarna i avgassystemet kan ha varit bakom ökningen av hästkrafter, men det fanns bara en katalysator under bilen. Fram Ford installerat en sann dubbla avgassystemet 1986, var de två rören som kikar ut från baksidan av bilen mer av en gimmick anspelar på den verkliga makten gömmer sig under den nya huven på den omgjorda fronten. Motor och växellåda

5,0-liters HO V-8 motor producerade 210 hästkrafter. En bränsleinsprutning versionen fanns bara tillgänglig med automatlåda, och det bara producerade 165 hästkrafter.

Ford använde en fyra-FAT förgasare 1985, och sedan bytte uteslutande bränsleinsprutningen 1986.


Utvecklingen

Enligt Fords chef för Mid-Size Car Development 1985, hävdade Engineer Jim Kennedy Quadra-Shock bakaxel inställning reducerad understyrning och förbättrad hantering. Ford var också kunna balansera en bekväm åktur med plattare kurvtagning, de främre fjädrarna är progressiva 425/535 pounds, och de bakre fjädrarna är progressiva 200/300 pounds. Kvävgas fyller de främre stagen och de fyra bakre stötdämpare. Den 1985 Mustang GT använder också större antiroll barer jämfört med de som gjorts under tidigare år.
Däck

Bilen används 16-tums Goodyear Eagle GT "Gatorback "däck, som" Popular Mechanics "krediteras med att bidra till bilens överlägsen hantering.
Pris

lägre pris än sina konkurrenter såsom Camaro Z28, Mustang GT kostar $ 10.250 i 1985.
Prestanda

Bilen gjorde en fjärdedel mil i 15 sekunder och i genomsnitt 18 miles per gallon i stadstrafik.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99765.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.