1986 Toyota Corolla SR5 specifikation

Toyota Corolla har tagits fram av Toyota Motor Corporation sedan 1966, när bilen introducerades i Japan. Finns i USA sedan 1968, är Corolla den första bilen Toyota gjort i Amerika och så småningom tätas Toyotas rykte för att bygga robusta, tillförlitliga bilar. Den 1986 Toyota Corolla är en del av den femte generationen av Corolla, som tillverkades 1984-1987. Den SR5 är Corolla är två-dörrars sport coupe modellen, även som en tre-dörrars liftback. Motor och transmission

Medan Corolla sedan bytte till front-wheel-drive i 1984, fortsätter Corolla SR5 byggas på Toyotas bak-hjulsdrivna chassi 1986. Dess motor är placerad i fronten och är en 1,6-liters, enkel överliggande kamaxel, in-line, fyrcylindrig motor med 70 hästkrafter. Den SR5 är också erbjuds med en 1,6-liters, dubbla överliggande kamaxlar motorn på 124 hästkrafter. En fem-växlad manuell eller en fyra-växlad automatlåda är den tillgängliga överföringskapaciteten alternativen. Bilen har en 13,2-liters bränsletank, uppskattad bränsleekonomi av 36 mpg i staden och 47 mpg på landsväg.
Fjädring och bromsar

1986 Corolla SR5 har kuggstångsdrivna styrning med power assist. Suspensionen bestod av fjädrar och stag i fronten med en fast bakaxel och spiralfjädrar i baksätet. Eftersom SR5 anses sporten Corolla-modellen, har sin upphängning en sport hantering alternativ, som inkluderar styva fjädrar och stötdämpare, och en stor bakre krängningshämmare. Bilen har även främre och bakre krängningshämmare. Dess makt bromssystem innefattar skivbromsar fram och bak trumbromsar.
Interiör

Corolla SR5 Sport Coupe ståtar med en exklusiv inredning med fullt fällbara skålade säten med speciellt tyg trim, vägg-till-vägg mattor och ett brett, lindade ratt. Dess inre dimensioner inkluderar 36,7 inches av främre utrymme och 41,6 inches av främre benutrymme. I baksätet har SR5 36,9 inches av utrymme och 29,1 inches av benutrymme. Addera Exterior

Utsidan av Corolla SR5 inkluderar stål-bältade, upphöjda vita- brev radialdäck och aluminiumfälgar. En två-tonad färg system och en sol /måne tak finns alternativ. Den SR5 har en hjulbas på 94,5 inches, en total längd på 165,5 inches, en bredd av 64 inches och en höjd av 52,6 inches. Dess tjänstevikt varierar från £ 1950. till £ 2075.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99734.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.