Hur man avkoda en VIN på en MG

En fordonets identifieringsnummer - eller VIN - är ett unikt nummer som tilldelas en bil under tillverkning och positivt identifierar fordonet. Till skillnad siffror registreringsskylt som kan ändra regelbundet, förblir en VIN konstant. VIN är viktigt att hjälpa till att identifiera bilägandet, speciellt i fallet med en stulen bil. Denna VIN ger också nyttig information om den specifika bilen som kan vara av intresse för ägaren eller potentiella köpare. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din MG bil. För vissa äldre modeller tillverkade före 1970, kan detta antal vara på en tallrik stämplat under huven nära kylaren. Kulsprutor tillverkade 1970 och senare har VIN plattan på insidan av förarsidans dörr post eller på instrumentbrädan under vindrutan. Alla nyare bilar satte den på instrumentbrädan på förarsidan hörnet.
2

Identifiera märke, motor, och kroppstyp. VIN för varje MG bil startar med en G: bara stå för MG. Nästa bokstav kommer sannolikt att vara ett H, signalering som är i 1400-2000cc klassen. Den tredje bokstaven blir ett N eller D för tvåsitsiga Roadster eller Coupe typer kropp, respektive.
3

Identifiera marknaden och årsmodell. Efter den tredje bokstaven för kroppen typ, kommer det att finnas ett U, L eller R. U och L båda betyder att det är för vänster-sida körning, med U anger att det producerades för Förenta staterna. R-signaler är det för höger-drivning. Den femte brevet berättar årsmodell. De är sekventiella bokstäver som börjar med A för 1969-1970 års modell, B för 1971, och så vidare. Åren före 1969-1970 modellen hade inte denna skrivelse.
4

Identifiera din unika bil nummer. De slutliga numeriska siffrorna är positivt identifieringsnummer för din MG. Beroende på året och hur många producerades, kanske du har så många som sju siffror i VIN. De räknar vanligtvis upp sekventiellt från tillverkades första. Detta gör att många low-end antal klassiska bilar ännu mer värdefull, eftersom de är de första som produceras sådana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99697.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.