Typer av NASCAR Cars

Riksförbundet för Stock Car Auto Racing (NASCAR) värdar och sanktioner över 1.500 auto lopp per år i USA och utomlands, däribland Sprint Cup Series, den rikstäckande serien och Camping World Truck Series . Den typen av NASCAR bil beroende på typ av tävling som hålls: super-speedway lopp eller korta spår raser. NASCAR reglerar tätt alla fordonstyper. Short-track Bilar Till Salu

Short-track tävlingar involverar banor inom en mil i längd. Short-track bilar är konstruerade för att skapa så mycket downforce som möjligt. Downforce är en aerodynamisk kraft som driver bilen nedåt till marken vid höga hastigheter, vilket minskar mängden av luftmotståndet. Som ett resultat måste kort-track bildäck bli mycket strängare än normalt för att upprätthålla den extra kraft. Short-track bilar är långsammare än super-speedway bilar, men kan turas snabbare. Med förbehåll för överhettning, har de större ventilerna på de främre motorn galler samt ventiler för direkt kylning av bromssystemet, vilket blir varm av friktion orsakad av bromsbeläggen fastspänning mot den snurrande rotorn.
Super-speedway Cars

En super-speedway ras innebär ett spår av minst två miles i längd. Till exempel är Indyen 500 spåret en super-speedway. I dessa tävlingar, super-speedway bilar går i höga hastigheter för långa perioder. Bilarna är utrustade med 750 hk motorer som reduceras genom stryporganet plåtar till 450 hk för att minska luftmotståndet när bilarna inte använder all den kraft. Ramen för en super-speedway bil monteras något framåt med lätt böjda fendrar och sidor, även för att minska luftmotståndet.
"Morgondagens bil"

Som svar till döden av berömda auto racer Dale Earnhardt, Jr presenterade NASCAR en säkrare ras bil på 2007 känd som "bil i morgon." Även den nya modellen inte har genomförts fullt ut vid NASCAR händelser från 2010, innehåller det en uppsjö av nya designinnovationer att minska risken för krascher. Luckans staplarna är konfigurerade för påverkan dämpning, är bur större och fjädring har flyttats något kvar att göra sittbrunnen säkrare. Bilen har också en mindre och robustare bränsletanken för att minska risken för brand. Andra fördelar är förbättrad TV-kamera monteras för att ge en bättre bild av banan samt bättre kylsystem på grillen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99573.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.