Fördelar med 4X4 Bilar

Fordon taggas 4-by-4 på grund av att alla dess fyra hjul är i stånd att mottaga vridmoment från motorn samtidigt. Denna funktion förbättrar bilens prestanda i fråga om väggrepp och stabilitet, särskilt på en krävande terräng. Uttrycket 4-gånger-4 avser både fyra-wheel-drive (4WD), vanligen förknippas med stadsjeepar och lastbilar, och all-wheel drive (AWD), som för närvarande förknippas med de flesta mindre bilar och minibussar. Bättre prestanda

Generellt, 4-by-4 fordon genererar bättre bil prestanda för off-road körning. För typiska 4WD fordon, som stadsjeepar och lastbilar, har du bättre grepp klättra uppför en backe eller körning på terrängförhållanden. För nyare AWD bilar är 4-by-4-systemet ingår att lägga säkerhet och stabilitet även vid körning under svåra förhållanden.

Ovanpå detta, de flesta 4WD fordon är bara en liten mängd dyrare än vanliga 2WD fordon, kostar mellan $ 1000 och $ 5000 mer beroende på bilmodell och märke.
4-by-4 Variationer

fyrhjulsdrift teknik kan ha många varianter . 4-gånger-4 används för att gälla endast för 4WD fordon eller stadsjeepar och lastbilar. Med det växande antalet förare och ökad användning av teknik, AWD fordon såsom sedans och minibussar, är nu utrustade med en liknande teknik. Många av de centrala funktionerna i 4WD, som dragkraft och stabilitet, är införlivade i dagens AWD bilar. Kommer med en Addera ditt Switching Alternativ

Många 4WD fordon automatisk switch, som gör att en enkel övergång från 2WD till 4WD, beroende på väglag och förarens önskemål. När bilen detekterar slirning på framhjulen, är kontrollen riktas till bakhjulen, och vice versa. Detta ger extra stabilitet i alla väder eller spår tillstånd, vilket gör att föraren kan koncentrera sig på vägen och låta bilen göra hanteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99556.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.