Hur man identifierar en Chevrolet Small Block

Chevrolet introducerade small block motorn runt mitten av femtiotalet. Den tidiga motorn var inte mycket kraftfullt, men det var tillförlitliga. Den första lilla blocket var bara en 265 kubik-tums motorn och under årens lopp förvandlats till 400 cubic inches. Motorn blev en stöttepelare i NASCAR korta banan racing eftersom det är lätt och kraftfull. General Motors producerat så många små block motorer som reservdelar är riklig och billig. Den Chevy small block motor har så många identifierbara egenskaper som en motor koden inte behövs för att identifiera den. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Sök och hitta återförsäljare. Distributören i en Chevy small block står rakt upp och är nästan centrerad på baksidan av insugningsröret.
2

Inspektera insugningsröret. Beståndet intag på en Chevy små skruvar block motor till topplock i en trubbig vinkel och mössor intag toppen av motorblocket.
3

Lokalisera skruven på oljefiltret. På en Chevy small block, går oljefiltret på höger bak på motorblocket.
4

Undersök vattenpumpen på framsidan av motorn. Vattenpumpen på en Chevy small block överbryggar locket kamkedjan med ett öppet gap mellan baksidan av vattenpumpen och kåpan. Vattenpumpen monteras med fyra skruvar, två på varje sida, bultarna grenslar hålen tilloppsslangen i blocket vertikalt
5 Chevy small block med header avgaser..

Inspektera avgasportarna på topplocket. En Chevy small block topplocket har ojämnt fördelade avgasportar. Det finns fyra avgasportar på varje huvud, en på varje ände och två portar tillsammans i mitten av huvudet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99535.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.