Hur man avkoda en Volkswagen VIN-nummer

En Vehicle Identification Number, eller VIN-kod, är en sjutton alfanumerisk kod som unikt identifierar din bil. Eftersom koden är unik, det används på fordon titlar och registreringar. VIN-koden är märkt på fordonet på ett antal olika platser. Det är på en skylt monterad på instrumentbrädan direkt framför förarsätet som du kan läsa genom vindrutan. Bilens informationssystem klistermärken i karmen av förardörren och i reservdäcket facket inkluderar VIN-koden. Du kan också hitta en hel eller partiell VIN stämplat in brandväggen i motorrummet. Förstå VIN-koden på din bil kan berätta en hel del om din Volkswagen. Saker du behöver
Volkswagen VIN kod
Visa fler instruktioner
1

läste de första tre tecknen. Dessa representerar tillverkarens uppgifter. Den första siffran är landskoden där "W" står för Tyskland och "3" står för Mexiko. Den andra och tredje siffran kommer alltid att vara "VW" för Volkswagen.
2

Läs fjärde och femte tecknet. Dessa representerar kroppen och motor koder för fordonet. Dessa förändras beroende på årsmodell på din bil.
3

Läs det sjätte tecknet. Detta tecken motsvarar de system Fastspänningsanordningarna installerat i din bil. System som bilbälten och krockkuddar.
4

Läs den sjunde och åttonde tecken. Dessa representerar kroppen typ av ditt fordon. Vanligaste är "3B" för Passats, "1H" för Golfs och Jettas, och "1E" för Cabrios.
5

Läs den tionde tecknet. Detta representerar årsmodell på din bil. Denna karaktär steg varje år. Bokstäverna "I", "O", "Q", "U" och "Z" används inte för modellårsbeteckning och hoppas. Till exempel står "P" för 1993, står "R" för 1994 och "S" står för 1995. Likaså "Y" står för 2000, står "1" för 2001, och "2" står för 2002.
6

Läs den elfte tecknet. Detta betecknas som fabriken tillverkade bilen. Ett "E" betyder ditt fordon byggdes i Emden, Tyskland fabriken, ett "W" betyder ditt fordon byggdes i Wolfsburg, Tyskland fabriken, och ett "M" betyder ditt fordon byggdes i Puebla, Mexiko fabriken.

7

Läs finalen sex tecken. Dessa är sekvensnumren för bilens produktion springa. Den första bilen byggdes ett visst år på en given plats skulle ha "000001" som de sista sex tecknen i dess VIN. Ett fordon med de sista sex tecknen i "010000" skulle vara tiotusendel fordonet i sin modell byggd på sin tillverkning plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99532.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.